Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bukmeikeri: Latvijai iespēja kvalificēties Eirovīzijas finālam vien 17%

Latvijas izredzes uzvarēt Eirovīzijas pusfinālā bukmeikeru vērtējumā viszemākās no visiem dalībniekiem un iespēja kvalificēties finālam vien 17%, prognozē Betsafe bukmeikeri.

16. maija vakarā notiks starptautiskā dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā uz skatuves kāps arī Latvijas pārstāvji - grupa Carousel ar dziesmu That Night. Jau kopš grupas uzvaras Latvijas konkursa Supernova finālā šī gada februārī nerimstas spekulācijas par Carousel izredzēm iekļūt Eirovīzijas finālā. Duetam netrūkst atbalstītāju, tomēr Betsafe bukmeikeri savā vērtējumā ir skeptiski – Latvijas grupas izredzes uzvarēt Eirovīzijas pusfinālā, kurā pārstāvētas 18 valstis, vērtētas vien ar 0.4%. Ar tieši tikpat zemu varbūtību tiek vērtēta arī Lietuvas uzvaras iespēja. Skeptisks noskaņojums pavada bukmeikerus  arī par Latvijas izredzēm iekļūt finālā -  šādu notikumu attīstību vērtējot vien ar 17% varbūtību, kas ir otra zemākā pēc Īrijas (12,5%).​

Mierinājumam gan jāsaka – lai gan pirmajā Eirovīzijas pusfinālā, kas norisinājās otrdienas vakarā, 14. maijā, finālā iekļuva teju visi bukmeikeru favorīti, tomēr bija arī kāds pārsteigums. Pundurvalsts Sanmarino izredzes uzvarēt pusfinālā tika vērtētas vien ar nieka 0.5% varbūtību, tomēr šīs valsts mūziķis Serhat ar dziesmu Say Na Na Na iekļuva finālā. Tāpat konkursa finālā redzēsim kaimiņvalsts Igaunijas pārstāvi Victor Crone ar dziesmu Strom, kurai Betsafe bukmeikeri prognozē augstāko vietu Eirovīzijā no trim Baltijas valstu pārstāvjiem.​

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls notiks 16. maijā plkst. 22:00, to tiešraidē translēs Latvijas Televīzija. Latvijas grupa Carousel sacentīsies ar dalībniekiem no Armēnijas, Īrijas, Moldovas, Šveices, Rumānijas, Dānijas, Zviedrijas, Austrijas, Horvātijas, Maltas, Lietuvas, Krievijas, Albānijas, Norvēģijas, Nīderlandes, Ziemeļmaķedonijas un Azerbaidžānas. Mūsējie uz skatuves kāps piektie. Savukārt ģenerālmēģinājums, kurā dalībniekus vērtēs žūrijā, tiek aizvadīts 15. maijā.

Balsot šogad iespējams ar īsziņas vai Eirovīzijas aplikācijas palīdzību. Par savu iemīļoto dziesmu var balsot 20 reizes, taču nedrīkst balsot par valsti, kurā skatītājs atrodas. Par dalībniekiem balsot drīkst tikai tās valstis, kuras piedalās pusfinālā. Televīzijas skatītāju balsojums konkursā veido 50% no rezultātiem, savukārt otrus 50% nosaka profesionāļu žūrija.

Top komentāri

Diemžēl
D
Pilnīgi piekrītu bukmeikeriem, nesaprotu to mūsu žūriju, kura bija pret Markusu Rivu, kuru iebalsoja skatītāji. Gaidīšu žūrijas paskaidrojumus pēc mūsu gaudu dziesmas izgāšanās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja