Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ceļojums pēc patiesības. Muzikālajā bankā Intars Busulis izdejo vientulību un gūst panākumus

Aizveru acis, tu dejo vientulību – par Latvijas Radio 2 aptaujas Muzikālā banka 2020 popmūzikas un roka vērtīgāko dziesmu ir izvēlēts dziedātāja Intara Busuļa izpildītais un komponētais skaņdarbs par ceļojumu pēc patiesības ar nosaukumu Dejo vientulību, kura teksta autore ir Kate Elpo.

Saņemot balvu, dziedātājs pateicās visiem, kuri ir atbalstījuši šo dziesmu, kas sākotnēji ir bijusi kā eksperiments, bet galu galā kļuvusi par dvēselisku un viņam pašam ļoti tuvu kompozīciju. Šī ir jau trešā reize, kad Latvijas Radio 2 aptaujā par vērtīgāko dziesmu laurus plūc Intars Busulis. Iepriekš viņš ir guvis panākumus ar skaņdarbu Nākamā pietura – depo (2017) un dziesmu Brīvdiena (2008).

Muzikālās bankas otrajā vietā ierindojās grupas Carnival Youth kompozīcija Vasara bez internetiem, kas ir populārās Krievijas grupas Mumiy Troll dziesmas Ļeto bez interneta latviskā versija, kurai tekstu atdzejojis Jānis Šipkēvics juniors. Trešajā vietā palika grupas Triānas parks un Igo kopdarbs Mālos pelēkos, tādējādi grupa ir veiksmīgi turpinājusi sadarbību ar citiem māksliniekiem – pagājušajā gadā Triānas parks kopā ar šī gada uzvarētāju Intaru Busuli izcīnīja otro vietu, ko viņiem sagādāja dziesma Kamēr.

 

Stāvēt tuvāk

Sestdien, 30. janvārī, VEF Kultūras pilī bez klātienes skatītājiem notikušajā Latvijas Radio 2 aptaujas finālkoncertā uz skatuves kāpa piecpadsmit mākslinieku un mākslinieku apvienību, lai izpildītu savas kompozīcijas – finālistes. Pēc viņu priekšnesumiem sākās piecpadsmit minūšu skatītāju un klausītāju tiešraides telefonbalsojums, kas ietekmēja piecdesmit procentu no kopvērtējuma, no kura otru pusi noteica iepriekš (pirmajās divās kārtās) notikusī ekspertu padomes izvēle un klausītāju balsojums Muzikālas bankas interneta vietnē.

Ekspertu padomē (desmit cilvēku sastāvā) darbojās dziedātāja Dināra Rudāne, mūziķis, komponists, producents Reinis Sējāns, dziedātāja Olga Rajecka, komponists, diriģents Jēkabs Jančevskis, reperis, bītmeikeris, producents ansis, operdziedātāja Jolanta Strikaite-Lapiņa, dzejnieks Kārlis Vērdiņš, Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) izpilddirektore Liena Grīna, Sony Music Baltic pārstāvis, grupas Ewert and The Two Dragons menedžeris Tomass Oljums un Lietuvas Mūzikas asociācijas dibinātājs, mūzikas aģentūras M.P.3 vadītājs Vaids Stackevičs.

Ja vērtētu tikai ekspertu padome, pirmajā vietā tāpat kā kopvērtējumā būtu Intara Busuļa Dejo vientulību, bet pārējie divi laureāti atšķirtos no galarezultāta – ekspertu padomes vērtējumā otrajā vietā ierindotos grupas The Sound Poets izpildītā Dziesmu un deju svētku kustības garu apliecinošā kompozīcija Tavs karogs (kopvērtējumā palika 9. vietā) un trešajā – muzikālās apvienības Dagamba un dziedātājas Patrishas kopdarbs Stāvēt tuvāk (8. vietā), kas ir stāsts par robežu nojaukšanu, savstarpējo saliedētību un cilvēciskumu citam pret citu.

 

Lai jau deg

Ja ņemtu vērā tikai sestdien notikušo skatītāju un klausītāju tiešraides balsojumu, par vērtīgākajām dziesmām būtu kļuvusi Intara Busuļa Dejo vientulību, grupas Triānas parks un Igo Mālos pelēkos un rokmūzikas pārstāvja Ivo Fomina izpildītā, kopā ar ilggadējo dziedātāja dziesmu līdzautoru Guntaru Raču sarakstītā kompozīcija Lai jau deg, kas Latvijas Radio 2 aptaujas kopvērtējumā iekļuva 6. vietā.

Arī paši finālkoncerta dalībnieki izraudzījās vērtīgākās dziesmas no savu kolēģu kompozīcijām. Pirmajā vietā bija Intara Busuļa Dejo vientulību, otrajā vietā – dziedātājas Aminatas disko noskaņā ieturētais skaņdarbs Šis ir mans laiks, kas kopvērtējumā palika tikai 14. vietā, un trešajā – grupas Carnival Youth dziesma Vasara bez internetiem. Atgriežoties pie kopvērtējuma, jāatzīmē, ka uzreiz pēc pirmā trijnieka tajā palika viens no Muzikālās bankas veiksminiekiem Dons ar skaņdarbu Tūrists.

Pārējās vietās Latvijas Radio 2 aptaujā par vērtīgāko popmūzikas un roka dziesmu ierindojās grupu Astro’n’out un Sudden Lights kopdarbs Haosā (5. vieta), Samantas Tīnas kompozīcija Mēs vairs nē (7. vieta), grupas Musiqq skaņdarbs Garīgais arī (10. vieta), grupas Tautumeitas dziesma Panama (11. vieta), dziedātājas Martas kompozīcija Drāma (12. vieta), dziedātāja Ivo Grīsniņa-Grīšļa dziesma Ietin mani (13. vieta) un Ivetas Baumanes un Roberta Pētersona dueta kopdarbs Ir lemts kopā būt (15. vieta).

Šogad Muzikālā banka norisinājās jau 21. reizi. Līdz šim tajā visvairāk uzvaru ir guvusi grupa Prāta vētra un dziedātājs Dons (pa četrām), kas laurus plūca arī pērn ar kompozīciju Es nāktu mājās. Aktuālajai informācijai par Latvijas Radio 2 aptauju var sekot līdzi interneta vietnē muzikalabanka.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja