Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cēsu mākslas festivāla brīvdabas koncertā uzstāsies Raimonds Pauls, Daumants Kalniņš un Latvijas Radio bigbends

Svētdien, 7. augustā, plkst. 19.00 Cēsu Pils parka skaistajā un ainaviskajā estrādē izskanēs par tradīciju kļuvušais Cēsu mākslas festivāla brīvdabas notikums. Šoreiz apmeklētājus priecēs Daumants Kalniņš, Latvijas Radio bigbends un orķestra Sinfonietta Rīga stīgu grupa. Pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls. Viņu izpildījumā varēs dzirdēt gan maestro 60.–70. gadu hitus, gan teātra un kino mūzikas izlasi.

"Vasaras vakariem Cēsu Pils parkā piestāv koncerti džeza noskaņās, bet, ja tie ir pasaules klases mākslinieki kā Radio bigbends, Raimonds Pauls un Daumants Kalniņš, tad šāds vakars sniegs īstu baudījumu! Šie mākslinieki, protams, arī agrāk ir uzstājušies Cēsīs, taču ar šādu programmu un šādā sastāvā – pirmo reizi! Noslēdzot ar šo koncertu 16. Cēsu mākslas festivāla mūzikas programmu, vēlamies atstāt saviem klausītājiem gaišu un pozitīvām emocijām pilnu pēcgaršu," par koncertu saka festivāla mūzikas programmas vadītāja Indra Lūkina.

"Esam pagodināti būt daļa no šīgada Cēsu mākslas festivāla. 7. augusta vakars būs maestro Raimonda Paula mūzikas svētki. Atskaņosim mūziku no dažādiem viņa daiļrades periodiem. Priecājamies, ka ir iespēja notikumus aizvadīt lieliskajā mūziķu kompānijā, tajā skaitā – strādājot kopā ar vienu no labākajiem maestro dziesmu interpretiem, dziedātāju Daumantu Kalniņu," iezīmē Latvijas Radio bigbenda mākslinieciskais vadītājs Kārlis Vanags.

Raimonda Paula un Daumanta Kalniņa sadarbība ilgst gandrīz desmit gadu garumā. Abiem bijušas kopīgas programmas ar Latvijas Radio bigbendu, orķestri Rīga, Ilonu Bageli, Dināru Rudāni, Kristīni Prauliņu, LNSO stīgām un arī divatā, iestudējot ciklu Putnu dziesmas ar Ineses Zanderes dzeju.

Cēsu koncertā līdzās Zanderes iedvesmotām tarantellām un vīgriežu valšiem būs populāras un senmīļotas Maestro dziesmas ar Jāņa Petera, Annas Rancānes un Dainas Avotiņas dzeju. Tāpat atmiņā varēs atsaukt lieliskās balādes ar Imanta Ziedoņa tekstiem. Programmā iekļauts arī Raimonda Paula 60. gadu instrumentālais šedevrs Dienvidu akvareļi. Koncerta apmeklētāji noteikti atpazīs tādas iemīļotas dziesmas kā Pēdējā lapa, Nenosūtītā vēstule, Jel pažēlo, Viss nāk un aiziet tālumā u.c. Izskanēs arī rokenrola notis.

Cēsu Mākslas festivāls šogad norisinās sešpadsmito reizi. Tā laikā Cēsu Laikmetīgās mākslas centrā no 9. jūlija līdz pat 14. augustam skatāma laikmetīgās mākslas izstāde “Zilā līča māja”, kuras balsts ir mākslinieku Evitas Vasiļjevas un Kaspara Groševa sadarbība.

Koncertzāles Cēsis galerijā līdz 14. augustam skatāma Daiņa Pundura keramikas trauku izstāde Lielo dzīvnieku gaidot. Ekspozīcija ir iecerēta kā inscenējums pagātnē nenotikušiem notikumiem.

Savukārt līdz 28. augustam Cēsu Izstāžu namā būs apskatāma izstāde Bruno Vasiļevskis. P.S. Tās uzmanības centrā ir viena no spilgtākajām personībām Latvijas 20. gadsimta otrās puses glezniecībā. Izstādē līdzās Bruno Vasiļevska darbiem būs skatāmi Imanta Lancmaņa, Jura Pudāna, Maijas Tabakas, Miervalža Poļa u. c. mākslinieku darbi.

31. jūlijā koncertzālē Cēsis aizsāksies teātra izrāžu Grand Prix skate. 31. jūlijā skatītājiem būs iespēja vērot Dailes teātra izrādi Esiet sveicinātas, skumjas, 3. augustā Liepājas teātra Sarunu koncerts. Čaklais. Cits, 10. augustā Valmieras drāmas teātra Kam bail no Virdžīnijas Vulfas?, savukārt 20. augustā – Latvijas Nacionālā teātra Mazā naudiņa. Izrāžu atlasi veikusi teātra kritiķe, Zane Radzobe.

Pilna festivāla programma skatāma: https://www.cesufestivals.com/programma

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja