Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Daugavas muzejā Doles salā notiks grupas Sigma koncerts

Doles salas Daugavas muzejā 11. augustā, plkst. 16, notiks grupas Sigma brīvdabas koncerts, informēja pasākuma pārstāve Inese Kupšāne.

Sigma ir latviešu indīroka grupa, kas pastāv kopš 2005. gada. Tās sastāvā ir Jānis Ozoliņš (balss, taustiņinstrumenti), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (sitamie instrumenti).

Debijas albums Sazaroto taku dārzs nāca klajā 2015. gadā un ieguva Mūzikas ierakstu Gada balvu Zelta mikrofons kā Labākais alternatīvais un indie albums. 2018. gadā grupa izdeva albumu Mitoloģijas, kurā iekļautas 10 dziesmas, kuru pamatā ir ievērojamu latviešu autoru – Kārļa Vērdiņa, Ulža Bērziņa, Ingas Gailes, Ineses Zanderes u.c.  - dzejoļi. Albuma stīgu aranžējumu autors ir komponists Platons Buravickis, ierakstā piedalījies stīgu kvartets EVVEntus. Albums Mitoloģijas nominēts Austras balvai, kā arī Zelta mikrofonam nominācijās Alternatīvās vai indie mūzikas albums un Gada albums. Izdoti divi albuma singli un mūzikas klipi– Aiz naida (sadarbībā ar režisori Ingu Tropu un aktrisi Gunu Zariņu, un Kūku Marija, kuru veidojusi māksliniece Katrīna Neiburga. Šis klips bijis nominēts festivāla Riga IFF labāko Baltijas mūzikas videoklipu skatei. Grupa arī ierakstījusi mūziku režisores Zanes Gargažinas dokumentālajai filmai Trillium par lībiešu kultūras darbinieku Valtu Ernštreitu.

Daugavas muzeja vēsturiskajā parkā regulāri notiek dažādi pasākumi, galvenokārt pavasara un vasaras saulgrieži, tomēr jau vairākus gadus siltajos mēnešos norisinās arī brīvdabas koncerti svētdienas pēcpusdienas noskaņās. Līdz šim parkā ir notikuši kamermūzikas koncerti, Kārļa Kazāka akustiskais koncerts, pagājušā gada vasarā koncertēja Goran Gora ar grupu un Jēkaba Nīmaņa projekts Māsa Latvija. Šogad pirmais koncerts bija Ievas Akurateres un Aivara Hermaņa Vēlēšanās jūlijā.

Koncerta sākums plkst.16. Ieejas biļetes – EUR 5 (uz vietas muzeja kasē koncerta dienā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja