Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
R&B Blues Festival Ropažos, Latvian Blues Band – 20 Liepājā

Divas jubilejas blūza un dzīves svinēšanai

Ropažu muižas parkā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies sen gaidītais R&B Blues Festival, kura divās dienās 17. un 18. jūlijā uzstāsies gan Latvijā jau zināmas grupas, gan mākslinieki no Eiropas un ASV. Protams, muzicēs arī grupa Latvian Blues Band, kuras līderis ir festivāla rīkotājs, ģitārists un dziedātājs Jānis Bukovskis. Dažas dienas vēlāk, 23. jūlijā (plkst. 19.00), Liepājas koncertzālē Lielais dzintars Latvian Blues Band atzīmēs savu 20 gadu jubileju.

"Visa R&B Blues Festival organizatoru komanda un dalībnieki esam patīkami satraukti par atkalredzēšanos ar klausītājiem. Šis ir piektais festivāla pastāvēšanas gads, un tam rūpīgi gatavojāmies veselu gadu. Esam pozitīvi noskaņoti un apņēmības pilni, un zinām, ka mūsu klausītāji novērtēs darbu, ko esam ieguldījuši," aicina Jānis Bukovskis. Ropažu novada pašvaldības pārstāve Katrīna Ķeķe stāsta, ka "katru gadu Ropažu muižas parks pārvēršas par blūza Meku, kur Lielās Juglas krastā var baudīt pasaules līmeņa mūziku. Ja vēl neesi izlēmis, doties vai ne, droši apmeklē www.rbbluesfestival.com, ieklausies maģiskajos blūza ritmos un ieskaties iepriekšējo gadu fotogalerijās".

"Mākslinieku šogad ir daudz, bet īpaši gribam izcelt jauno, uzlecošo blūza zvaigzni no Čikāgas Khalif Wailin’ Walter," Jānis Bukovskis komentē festivāla programmu. Šogad dzirdēsim arī pasaulslaveno Polijas mūziķu apvienību Smooth Gentlemen un pašmāju Fortress Blues Band, Billy B trio, The Swamp Shakers, kā arī Bad Habits un Eddie Dove Band. Pasākuma teritorija abas dienas būs atvērta jau no plkst. 15.00, katru dienu uzstāsies četras grupas, un mūzika beigs skanēt tikai ap pusnakti. Bērniem līdz 16 gadu vecumam vecāku pavadībā ieeja pasākumā ir bez maksas. Apmeklētāji aicināti sarūpēt sev patīkamu sēdvietu, kā arī kovidsertifikātu.

Grupa Latvian Blues Band, kas pirms 20 gadiem sevi pieteica ar vērienīgu koncertturneju Kanādā, šobrīd ir viens no labākajiem blūza ansambļiem Eiropā. Divās desmitgadēs izdoti seši mūzikas albumi un koncertēts gan Latvijā, gan ārvalstīs, sadarbojoties ar žanra pasaules zvaigznēm. Septembrī gaidāma turneja uz Austriju, Vāciju un Šveici. Ekskluzīvajā jubilejas programmā Liepājā skanēs gan klausītāju jau iemīļotas dziesmas, gan jaunas kompozīcijas no topošā studijas albuma. Liepājas koncertā grupai, kuras kodols ir Jānis Bukovskis (ģitāra, balss), Mārcis Kalniņš (basģitāra), Artis Ločmelis (saksofons, Hammond ērģeles) un bundzinieks Rolands Saulietis, pievienosies saksofonists Artūrs Sebris, ģitārists Jānis Kalniņš, kā arī viens no Latvijas labākajiem trombonistiem Kārlis Feldbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja