Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Dvēseli nevar noslēpt vai mainīt

Grupai Līvi – koncertalbums Bez štepseļiem un koncerttūre

Līvi ir leģenda – vērienīgi un aizkustinoši koncerti, slava, strīdi un problēmas, izjukšana, kopā sanākšana… Viss kā jau radošiem un talantīgiem mūziķiem. Laiku pa laikam aktuāls top sauklis Līvi vienmēr dzīvi. Viens no grupas līderiem Ainars Virga pirms pieciem gadiem mēģināja kaut ko citu, nodibinot vispirms grupu Virga Hard Orchestra, bet pēc tam – arī grupu Līvi un Buks. Taču pērnā gada nogalē Ainars nāca klajā ar paziņojumu, ka ir nolēmis atjaunot grupas Līvi darbību, pieaicinot grupas ilggadējo taustiņinstrumentālistu Guntaru Mucenieku, viņa dēlu Henriju, dziedātāju Buku jeb Jāni Buķeli, basģitāristu Edgaru Silacērpu un bundzinieku Māri Zīlmani. "Tā jau saka, ka vienā upē divreiz nevar iekāpt. Un vispār – tā upe arī vairs nav tā pati," viņš tagad domīgi saka. Bet – viss notiek! "Mēs nolēmām, ka nav ko sarežģīt lietas –  sauksimies Līvi, jo Līvos ir spēlējis liels skaits dažādu muzikantu, un viņi visi, kaut arī neilgu laiku pabijuši sastāvā, sauc sevi par līviem. Mēs jau ilgāku laiku esam kopā šādā sastāvā, un domāju, ka arī varam tā sevi saukt."

Grupas Līvi pēdējais studijas albums Pāri visam nāca klajā 2004. gadā. Kopš tā laika izdotas tikai vairākas grupas dziesmu izlases un albumu K.M.K.V.P. un Spoku koks atjaunoti pārizdevumi. "Tas ir sevis apliecinājums – izdot albumu. Var jau visu atrast internetā, nokačāt, bet turēt rokās ierakstu – tas ir pavisam kaut kas cits," saka Ainars Virga. Pērnā gada izskaņā tapa akustiskā koncertprogramma, un pirmais koncerts notika atjaunotajā Liepājas koncertvietā, bijušajā kinoteātrī Wiktorija. Koncerts toreiz tika ierakstīts, un tagad tiek izdots albums. Ainars Virga skaidro, ka nosaukuma Bez štepseļiem saknes meklējamas angļu valodā un attiecas uz akustisko koncertu. "Skan kā ir," viņš piebilst.

Bet ritenis ir iegriezts, un – kur albums, tur jābūt arī koncertam. Jaunā koncertalbuma Bez štepseļiem koncertturneja sākās ar koncertu 3. martā Valmierā un turpināsies 9. martā Jelgavā, 16. martā Talsos, 18. martā Valkā, 23. martā Kuldīgā, 29. martā Ventspilī, 6. aprīlī Rīgas Kongresu namā, 7. aprīlī Krustpilī, bet 27. aprīlī noslēgsies Liepājā. "Koncertos Latvijā daudzviet viss būs kā pirmo reizi – gan jaunajā sastāvā, gan arī kultūras namos un koncertzālēs, kas izremontētas un pārbūvētas. Koncertā spēlēsim albuma dziesmas. Bet būs arī tās, kas ilgi nav spēlētas, kuras reiz klausītāji palaiduši garām," stāsta Ainars Virga un sola, ka "neviens nebūs vīlies".

Bet vai Līvu stilu varēs atpazīt? "Līvus var atpazīt jebkurā gadījumā, jo dvēseli jau nevar noslēpt vai mainīt. Galvenais ir tas, ka mēs spēlējam no sirds. Klausītāji būs patīkami pārsteigti par jaunajām vēsmām. It kā sīkumi, bet tie papildinās Līvu vecās dziesmas. Man grūti tā stāstīt, jo man šis projekts ļoti patīk un man tas ļoti ir vajadzīgs," saka Ainars Virga. Pēc sešām nedēļām koncertieraksts Bez štepseļiem iznāks arī vinila skaņuplates formātā. "Skaits būs ierobežots – 400 eksemplāru," piebilst mūziķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja