Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Dziedātājs un viņa mūža 60 pieturas

Laimis Rācenājs koncertēs tieši sešdesmitajā dzimšanas dienā

Mūziķis Laimis Rācenājs par godu savai 60 gadu jubilejai tieši savā dzimšanas dienā šovakar, 21. augustā, aicina klausītājus uz koncertu Manas 60 pieturas VEF Kultūras pilī. Tā kā Laimim patīk ceļot un dziedāt dažādās pasaules valodās, koncerts būs kā ceļojums pa dažādiem žanriem – no džeza ritmiem līdz dažādu tautu mūzikai. Uz skatuves muzicēs jubilārs un HIS ORCHESTRA, šarmanto dāmu kolektīvs Neaizmirstulītes, savukārt ar Meksikas sauli un pozitīvu enerģiju uzlādēs karstasinīgie Mariachi Baltica.

Kosmopolīts un sava ceļa gājējs Laimis Rācenājs ir viens no Latvijas neparastākajiem estrādes māksliniekiem, kurš mīl muzicēt visdažādākajos žanros un spēj nodziedāt pilnīgi visu. Viņš dziedājis 20 dažādās pasaules valodās un pabijis vairāk nekā 50 pasaules vietās, turklāt vienmēr dziedājis tikai to, kas pašam patīk. Īpaši tuvas jubilāram ir Latīņamerikas tautu melodijas un kultūra. Uz skatuves Laimis Rācenājs ir jau vairāk nekā 40 gadu. Dzirdēts, ka dziedāt viņš esot sācis vēl pirms runāšanas, jau divu gadu vecumā pārsteidzot auklītes. Mūziku viņš studējis Igaunijā un kļuvis par savdabīgu latviešu džeza izpildītāju, kurš brīžiem uz skatuves uzdejoja stepu. Viņa talants novērtēts gan austrumos, gan rietumos. Šobrīd Laimis Rācenājs muzicē kopā ar retro dāmu ansambli Neaizmirstulītes. Kopš 2016. gada Latvijai ir arī sava mariači grupa Mariachi Baltica. Tie ir braši vīri un sievas, kas, tērpušies autentiskos rančero kostīmos un sombrero un bruņojušies ar mariači instrumentiem viuelu, gitaronu, ģitāru, trompetēm un vijolēm, izpilda orģināldziesmas un skaņdarbus no mariachi zelta fonda.

Jubilārs savu koncertu iecerējis divās daļās ar pārsteigumiem starpbrīdī. "Man vienkārši patīk dziedāt. Esmu autsaiders. Nekādas godināšanas un puķes es negribu. Atnāciet, un tā jau būs dāvana! Vairāk koncerti nav plānoti. Nebūs nopietnības, un nebūs arī muļķošanās. Mūsdienās klausāmies jauno, bet viss vecais, smukais aiziet. To noslauka vienveidīgais, banālais šodienas piedāvājums. Es gribu parādīt, ka ir kaut kas vairāk bez Prāta vētras un Raimonda Paula. Koncertā būs arī daudz 40.– 50. gadu krievu mūzikas: Pahmutova, Dunajevskis," teic Laimis Rācenājs.

Mākslinieks daudz ceļojis un fiksējis fotogrāfijās pieredzēto Meksikā, Laosā, Kostarikā, Birmā, Argentīnā, Čīlē, Kubā, Gruzijā un citās zemēs. "Smildziņas nebildēju, drīzāk fiksēju tās pieturas, kādas laika gaitā parādījušās manā ceļā. Dažas ir īpašas, piemēram, Mačupikču," stāsta Laimis Rācenājs. Kaut gan viņš fotografē jau no 11 gadu vecuma, viss tapis paša arhīvam. Tuvojoties apaļajai jubilejai, beidzot nolēmis parādīt izstādē turpat VEF kultūras pils vestibilā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja