Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: Otrais mūzikas klubs Ekselence

Viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga, 4. jūlijā, notika otrais mūzikas festivāla Rīga Jūrmala klubs Ekselence, kurā bija iespēja ielūkoties 18. augusta koncerta skaņdarbu vēsturē, informēja festivāla Rīga Jūrmala pārstāve Inga Vasiļjeva.

Mūzikas klubs Ekselence, tiek organizēts sadarbībā ar festivāla partneri - Latvijā vadošo piena pārstrādes uzņēmumu Food Union un gardēžu saldējumu Ekselence.

Kluba apmeklētājiem bija iespēja ielūkoties 18. augusta koncerta skaņdarbu vēsturē, to autoru dzīves svarīgākajos notikumos un interpretācijās dažādos mākslas žanros. Pasākuma viesiem bija lieliska iespēja cienāties ar īpaši šai vasarai radīto bezgrēka Ekselences saldējumu, kas iepriecinājā aukstā garduma cienītājus ne vien ar ekstravaganto lavandas-melleņu garšu, bet arī ar ļoti diētisku sastāvu.

Kluba stāstnieks ir muzikologs Mikus Čeže – viens no spilgtākajiem mūzikas vēstures un  Rīgas mūzikālās pagātnes zinātājiem.

“Festivāla otrās nedēļas nogales centrālajā koncertā ar Krievijas Nacionālā orķestra, diriģenta Mihaila Pļetņova un čellista Mišas Maiska dalību 18. augustā skanēs izcili mūzikas opusi – Sergeja Prokofjeva svīta no baleta Romeo un Džuljeta, Žorža Bizē mūzika lugai Arliete paša Pļetņova salikumā un Kamila Sensānsa Čella koncerts. Pēdējie divi darbi tapuši laikā, kad Parīze piedzīvoja smagāko krīzi savā vēsturē. Prokofjeva baleta Romeo un Džuljeta ceļš līdz pirmizrādei ir bijis smags - komponistam bija jāpiekrīt dažādiem kompromisiem attiecībās ar varu, lai opuss, kuru uzskata par 20. gadsmita šedevru, piedzīvotu pirmizrādi,” par koncerta programmu stāstīja M.Čeže.

Nākamais mūzikas kluba Ekselence pasākums Vīzijas par Rīgu 19. gadsimta vidū notiks augusta sākumā un būs veltīts  Hektora Berlioza Fantastiskajai simfonijai, kuru 25. augustā Dzintaru koncertzālē atskaņos Izraēlas filharmoniskais orķestris un diriģents Zubins Meta.

Šī gada vasarā Latvijā notiks jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala, kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicēs tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda un Krievijas Nacionālais orķestris un Mihails Pļetņovs, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicēs pirmo reizi.

Festivāla atklāšanas sezona aptvers četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par festivālu Rīga Jūrmala 2019www.riga-jurmala.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja