Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Ringo Stāram pietrūka skatītāju

Ringo Stārs neizskatījās aizskarts, vērojot, cik daudz (precīzāk –  cik maz) fanu bija ieradušies viņa koncertā, kas otrdien, 14.jūnijā  notika Arēnā Rīga. Ringo Stārs popularitātes ziņā un spējā pulcēt pilnus stadionus, protams, atpaliek no cita bijušā The Beatles dalībnieka Pola Makartnija, taču arī bundzinieks ar visu savu reputāciju un vēsturi noteikti bija pelnījis ieraudzīt savā pirmajā Rīgas šovā vairāk nekā 2000 skatītāju.

Ringo Stāra un grupas All Starr Band priekšnesumam ir īpatnējs formāts. Šajā ansamblī bez paša Ringo spēlē vēl seši veterāni – rokenrola sirmgalvji, kuri sevi pierādījuši dažādās 60.–80. gadu apvienībās. Šova programmā – 22 dziesmas, un pats Ringo priekšgalā pie mikrofona izvirzījās tikai 12 dziesmās. Koncertā viens pēc otra daudz dziedāja un spēlēja solo viņa skatuves partneri – aizgājušo laiku varoņi, kuri joprojām praktizē godīgu, ņipru, ļoti vecmodīgu rokenrolu. Taču visa uzmanība tika pievērsta Ringo Stāram. Savos 70 gados mūziķis ir izcilā formā, tik aktīvu un vitālu pensionāru popmūzikas pasaulē nav daudz. Klausītājus viņš sauca par «brāļiem un māsām», pateicās mums par to, ka esam «ļoti laipni un mīloši» un ik pa laikam sludināja savas dzīves devīzi «Miers un mīlestība!»/Peace and Love!.

Tieši tāpēc, ka arēna nebija pārpildīta (es bez problēmām atradu vietu partera pirmajā rindā pašā vidū), koncertā radās sajūta, ka tu atrodies kādā privātballītē, kurā uzaicināts uzspēlēt Ringo Stārs ar draugiem. «Traku fanu» arī nebija daudz (dieva statuss tomēr pieder seram Polam), ažiotāža bija visai mērena un notika skatītāju dvēselē. Vienai dāmai izdevās pasniegt Ringo Stāram ziedus, un viens jauns cilvēks uzdāvināja viņam portretu. Lielgabarīta apsargi darīja visu, lai apturētu nesankcionētas dejas skatītāju rindās un ikvienā cilvēkā, kurš tuvojās skatuvei ar kādu suvenīru vai plakātu, mēģināja saskatīt teroristu – pašnāvnieku.

Pašā koncertā  vidū Ringo Stāra izpildījumā izskanēja dziesma, kuras dēļ bija vērts apmeklēt šovu, – Yellow Submarine. Ļoti pārliecinoši viņš nodziedāja autobiogrāfisko kompozīciju The Other Side of Liverpool no sava jaunākā albuma Y Not (2010). Dziedošais bundzinieks noslēdza koncertu ar leģendāro hitu With a Little Help from My Friends un ātriem soļiem, pat skrienot atstāja Arēnas Rīga skatuvi, lai dotos uz citām Eiropas pilsētām, kur viņu, visticamāk, sagaida lielākie fanu pūļi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja