Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Iespēja izbaudīt koru skanējuma dažādību

Starptautiskajā Baltijas jūras koru konkursā sacentīsies 12 koru.

Pērnruden Jūrmalā, Dzintaru mazajā koncertzālē, tika veiksmīgi "iestādīts" Starptautiskais Baltijas jūras koru konkurss, un šonedēļ no 22. līdz 24. septembrim notiks jau otrais šāds konkurss. Tajā sacentīsies 12 koru no astoņām valstīm, un, turpinot tradīciju, konkursa gaitu – aizraujošus, dažādības pilnus koncertus – interesenti var klātienē vērot bez maksas. Jāņem tikai vērā, ka uz Grand Prix finālu un noslēguma koncertu ar uzvarētāju apbalvošanu un vokālās grupas Framest dalību 24. septembrī plkst. 11 ieejas kartes jāizņem Biļešu paradīzes kasēs, jo vietu skaits ir ierobežots.

Konkursā piedalīsies jauktais koris New Dublin Voices no Īrijas, jauktais koris Grex Musicus no Somijas, Koper mūzikas skolas meiteņu koris un jauktais koris Crescendo no Slovēnijas, vīru koris Svanholm Singers un jauktais koris Harlanda Chamber Choir no Zviedrijas, Vox Iuvenalis no Čehijas, Harmony no Krievijas, Tartu Studentu jauktais koris no Igaunijas, kā arī trīs pašmāju kolektīvi – jauktais koris Austrums, Emīla Dārziņa jauktais koris un Mākslas muzeja Rīgas birža vīru koris. Konkursu tiešraidē piedāvā Latvijas Radio 3 programma Klasika un kanāls Rīga TV24. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija, kuras priekšsēdētājs būs koru un orķestru diriģents Bredijs Olreds no ASV. Uzvarētāji iegūs naudas prēmijas, būs arī speciālbalvas un skatītāju balva. Vairāk var uzzināt www.balticchoir.com.

"Mūsu ambīcija ir kļūt par labāko amatieru koru galamērķi Baltijas jūras reģionā, padarot dalību tajā par katra amatierkora prestiža un kvalitātes apliecinājumu un nesot Jūrmalas un Latvijas vārdu pasaulē. Šoreiz uz konkursu atbrauks arī Eiropas Grand Prix pārstāvji, lai klātienē novērtētu pasākumu, kā arī risinātu pārrunas par sadarbību nākotnē. Tā ir pagodinoša un Latvijas koru mūzikas dzīvei svarīga perspektīva," norāda diriģents, šī konkursa iniciators un mākslinieciskais vadītājs Jānis Ozols. Koriem viņš novēl izturību un izdošanos, jo viņu uzdevums konkursā nav viegls – gan obligātais skaņdarbs, gan prasība vienu skaņdarbu dziedāt vienbalsīgi ir profesionāls izaicinājums visiem dalībniekiem. "Šo konkursu patiesi īpašu dara Dzintaru Mazās koncertzāles lieliskā akustika – ja arī paši kordziedātāji var izbaudīt sava darba rezultātu, burtiski izbaudīt radīto skaņu, tas ir neatsverami," savukārt atzīst Kaspars Ādamsons, kura vadībā jauniešu koris Sōla pērn izcīnīja Grand Prix. Bet obligātā skaņdarba Lux aeterna autors Ēriks Ešenvalds komponēšanu konkursiem salīdzina ar "pulksteņmeistara prasmi, mēģinot savienot māksliniecisko kvalitāti ar tehniskajām grūtībām, kas ļautu izgaismot katra kora iespējas".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja