Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jēkabpils Operas dienās viesosies Vaice un Aleksandrova

20.jūlijā Jēkabpilī, Krustpils pilī, notiks Latvijas Nacionālās operas solistes Sonoras Vaices un Sanktpēterburgas Marijas teātra arfistes Jeļizavetas Aleksandrovas koncerts Sapnis vasaras naktī, tādējādi papildinot Jēkabpils Operas dienu programmu, informēja Jēkabpils pašvaldības Kultūras pārvalde.

Kā vēstīs iepriekš, sestdien, 21. jūlijā Jēkabpilī, Krustpils saliņā, pirmo reizi Latvijā un tikai Jēkabpilī viesosies Krievijas Valsts kamermūzikas teātris Sanktpēterburgas Opera ar vienu no izcilākajām un visplašākajā auditorijā iemīļotākajām Džuzepes Verdi operām Rigoleto.Koncertā Sapnis vasaras naktī skanēs ārija no Guno, Pučini, Mocarta un Hendeļa operām. Izraudzītā mūzika ir romantiska un gaiša, tendēta uz sapņainību, ilgām un cerībām, tajā savijas dedzīgs temperaments ar smeldzīgu rāmumu. "Arfas pavadījumā dziedāšu pirmo reizi. Tas ir ļoti orķestrāls instruments ar vieglu un gaisīgu skanējumu, kas koncertam piešķirs romantisku noskaņu. Ar Jeļizavetu mūs kopā saveda producents Spartaks Leimanis. Domāju, ka mūsu kopdarbs izdosies labi un klausītājos spēsim radīt gaišu noskaņu," stāsta viena no spožākajām mūsu valsts operdziedātājām Sonora Vaice. Jaunā Sanktpēterburgas mūziķe Jeļizaveta Aleksandrova ir vairāku Starptautisko konkursu laureāte. Panākumus mūziķei nodrošinājusi spilgti emocionāla, temperamentīga un virtuoza spēle. 2003. gadā viņa pabeidza aspirantūru Maskavas konservatorijā, bet patlaban Aleksandrova ir galvenā arfiste Sanktpēterburgas Marijas teātrī un bieži koncertē arī Zviedrijā, Somijā, Vācijā, Bulgārijā, Nīderlandē un citur. "Manuprāt, šobrīd opermūziku citi modernie mūzikas žanri ir nepelnīti nobīdījuši otrajā plānā. Mēs sapratām, ka ir laiks atgriezties pie patiesām vērtībām un ir jārada iespēja pašvaldības un reģiona iedzīvotājiem baudīt šo augsto mākslu, nemērojot tālus ceļus. Jēkabpilī jau agrāk ir viesojušies tādi izcili mākslinieki kā Inese Galante, Elīna Garanča un Egils Siliņš. Jēkabpilieši ir baudījuši arī Verdi Rekviēmu Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā. Sajutām lielu klausītāju ieinteresētību, tāpēc kopā ar kultūras darbiniekiem nolēmām, ka mēģināsim "pacelt" ko vairāk par atsevišķiem koncertiem. Šovasar tās būs Operas dienas, bet nākotnē tās varētu pāraugt vairāku dienu opermūzikas festivālā," par ieceri stāsta Jēkabpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.Biļetes uz Sonoras Vaices un Jeļizavetas Aleksandrovas koncertu Sapnis vasaras naktī, kas notiks piektdien, 20. jūlijā plkst. 19 Jēkabpilī, Krustpils pilī, ir nopērkamas Jēkabpils tautas nama kasē, Vecpilsētas laukumā 3.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja