Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kāpēc ir jānervozē, ja varam baudīt to, ko darām? Festivālā Rīga Jūrmala – jaunie talanti un mūsdienu klasiķi

Festivāla Rīga Jūrmala otrā nedēļas nogale paies kamermūzikas zīmē sešos koncertos Rīgā, Jūrmalā un Liepājā

Četros no šiem koncertiem būs dzirdams izcilais krievu pianists Mihails Pļetņovs, kurš pēdējā laikā biežāk izpaužas nevis pie klavierēm, bet stājoties pie diriģenta pults. Viņa solokoncerts notiks 7. augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē (programmā – Šopēns) un 9. augustā plkst. 19 Liepājas koncertzālē Lielais dzintars (programmā – Bēthovena 1. un 32. klaviersonāte un Čaikovska Gadalaiki). Savukārt 6. augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē Mihails Pļetņovs būs dzirdams kopā ar čellistu Mišu Maiski un vijolnieku Danielu Lozakoviču (programmā – Čaikovskis, Bēthovens un Rahmaņinovs) un 8. augustā plkst. 12 Lielajā ģildē – duetā ar Danielu Lozakoviču (programmā – Šūberts, Šūmanis un Franks). 

Divdesmit gadu vecais zviedru vijolnieks Daniels Lozakovičs (viņa tēvs ir no Baltkrievijas, māte – no Kirgizstānas) jau ir pazīstams Latvijas klausītājiem. No daudzsološa brīnumbērna viņš pārtop par nopietnu mākslinieku. Kad Danielam bija piecpadsmit, līgumu ar viņu parakstīja ierakstu kompānija Deutsche Grammophon, kas jau ir izdevusi trīs vijolnieka albumus. Viņš ir muzicējis diriģentu Valerija Gergijeva, Vladimira Spivakova, Nēmes Jervi, Semjona Bičkova, Kristofa Ešenbaha, Esas Pekas Salonena un Natālijas Štucmanes vadībā.

Daniels ir uzstājies kopā ar Bostonas simfonisko orķestri Andra Nelsona vadībā un ar Berlīnes Komiskās operas orķestri Aināra Rubiķa vadībā. Daniela kamermūzikas partneru vidū ir bijis Ivrī Gitliss, Emanuels Akss, Reno Kapisons, Šlomo Mincs, Deniss Macujevs, Hatia Buniatišvili, Džordžs Lī, Sondžins Čo, Martins Frests un Maksims Vengerovs. Jaunais mākslinieks apgalvo, ka pirms kāpšanas uz skatuves pārāk neuztraucas: "Man patīk balerīnas Maijas Pļiseckas teiktais – kāpēc ir jānervozē, ja varam baudīt to, ko darām?"

7. augustā plkst. 12 Lielajā ģildē būs dzirdams vēl viens jauns mūziķis – daudzu konkursu laureāts septiņpadsmit gadu vecais izraēliešu un franču pianists Joavs Levanons. Soloprogrammā viņš atskaņos Mocarta, Lista, Gēršvina un Jāņa Mediņa opusus. Joavs Levanons tikko ir parakstījis līgumu ar ierakstu kompāniju Warner Classics. Debijas albumā viņš pievērsīsies komponistiem, kuri savulaik ir ieguldījuši savu artavu slavenā Bēthovena monumenta izveidē Bonnā, – Listam, Šūmanim, Šopēnam un Mendelszonam.    

8. augustā plkst. 19 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notiks ievērojamā krievu pianista Arkādija Volodosa koncerts, kurā viņš interpretēs Brāmsu un Šūbertu. Divas dienas vēlāk ar šo programmu viņš uzstāsies Zalcburgas festivālā – Latvijas publika to dzirdēs pirmā.  

Informācija un biļetes: riga-jurmala.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja