Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa izdevuši albumu klavierēm un balsij Lācis. Aija. Divatā.

Ar otro singlu Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa laiž klajā jaunu albumu Lācis. Aija. Divatā., kas aranžēts tikai klavierēm un balsij, informēja mūziķu pārstāvji.

Jaunajā albumā ir apkopoti un fiksēti latviešu neakadēmiskās mūzikas oriģināli komponista Kārļa Lāča skaņdarbi, kuri tapuši no 2006. līdz 2020. gadam un ir iemantojuši klausītāju atzinību un mīlestību.

Albumā Lācis. Aija. Divatā. iekļauti virkne skaņdarbu, kas nebija ierakstīti un izdoti. Pagājušā gada pavasarī mūziķiem radās ideja apkopot un fiksēt gan jau iepriekš radītās dziesmas, gan jaunas kompozīcijas vienā studijas ierakstā, izdodot digitālo albumu. Atšķirībā no iepriekš dzirdētajām interpretācijām, šajā albumā visas dziesmas ir komponētas un aranžētas balsij un klavierēm, Aijas Vītoliņas un Kārļa Lāča izpildījumā.

"Līdzās daudzām Aijas Vītoliņas profesionālajām kvalitātēm un spējām šī projekta kontekstā gribu akcentēt tieši laikam un notikumiem atbilstošu programmas ieceri. Ikviens, kurš kādreiz dzirdējis Aijas izpildījumu, atzīst, ka tas ir niansēts, daudzdimensionāls priekšnesums. Tā pievienotā vērtība vienmēr ir tikai šai izpildītājai raksturīgs satura dramatizējums, kuru šoreiz gribam piedāvāt tā autentiskākajā, citu mūzikas instrumentu skaņu nepaspilgtinātā formā. Šāds ieraksts mūsu abu radošajā pieredzē taps pirmo reizi, kas, manuprāt, būs svarīgs papildinājums tuvākās nākotnes koncertu repertuāram,"  pauž komponists Kārlis Lācis. 

Albuma otrais singls  Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma radās koncertversijā, jo tajā Džuljetas dziesma seko Marijas Stjuartes valsim, tādēļ studijā tika nolemts abus skaņdarbus neatdalīt un izveidot kopīgu stāstu. Abas tēmas ir no Dailes teātra izrādēm. 

"Tas ir sava veida veltījums Dž. Dž. Džilindžeram, pateicoties kuram es nonācu teātra un pēc tam arī mūziklu pasaulē. Un kāpēc gan ne 8 minūtes garš singls," atklāj komponists Kārlis Lācis.

Pēdējo piecpadsmit gadu laikā radošā tandēma sadarbība vainagojusies ar īpaši Aijas Vītoliņas vokālam radītām kompozīcijām, kuras dzirdamas albumā un koncertuzvedumā Ziedonis. Lācis. Sievietes. (2012) un dziesmās ar Māras Zālītes dzeju, kas iekļautas Aijas Vītoliņas un Tango sin Quinto albumā Klusums (2018).

Albums Lācis. Aija. Divatā. pieejams: https://streamlink.to/KarlisAijaDivata


Interviju ar Kārli Lāci un Aiju Vītoliņu par jauno albumu klausieties trešdien, 10. februārī, plkst. 19.08  Latvijas Radio 3 Klasika raidījumā Autogrāfs pēc ieskaņojuma.



 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja