Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KDi iesaka: Spilgti un aizkustinoši

Kultūras Diena un Izklaide iesaka nedēļas spilgtākos notikumus

Spilgti un aizkustinoši

Lielajā piektdienā, 19. aprīlī, Latvijas Radio koris un kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā pieskandinās Rīgas Doma velves ar diviem izciliem opusiem. Viens no tiem būs Jura Karlsona Adoratio. "Adorācijas ir simboliskas lūgšanas pie Kristus kapa, tās ilgst no Lielās piektdienas līdz Lieldienu rītam," stāsta komponists. Skaņdarbā izmantoti sakrālie teksti, kuros izteikts lūgums Dievam uzklausīt un palīdzēt mūsu neziņā un bezspēcībā. Otrais programmā iekļautais darbs ir mūsdienu skotu komponista Džeimsa Makmilana Stabat Mater. Makmilana mūzikā savijas spilgta un aizkustinoša emocionalitāte, krāšņa ritmiskā valoda un meditatīvs raksturs ar padziļinātu interesi par garīgumu.

Koncerts

Rīgas Domā 19.IV plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 12

***

 

Līksmā darbnīca 

Rīt, 18. aprīlī, Anglikāņu baznīcā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā uzstāsies Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pūtēju ansamblis un mecosoprāns Ieva Parša. Skanēs Ludviga van Bēthovena Rondīno, kas ir asprātīgi instrumentēta miniatūra, un Riharda Štrausa Otrā sonatīne Līksmā darbnīca, ko var uzskatīt par daudzkrāsainu, žilbinoši meistarīgi sacerētu simfoniju. Savukārt Jēkabs Nīmanis ir uzrakstījis jaundarbu astotie ar Ulda Bērziņa dzeju.

Koncerts

Anglikāņu baznīcā 18.IV plkst. 20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–22

***

 

Skaisti

Lielajā piektdienā, 19. aprīlī, Dzintaru koncertzālē skanēs Antonīna Dvoržāka Stabat Mater. To izpildīs koris Latvija, ērģelniece Kristīne Adamaite, soprāni Inga Šļubovska-Kancēviča un Laura Teivāne, tenors Mihails Čuļpajevs un baritons Kalvis Kalniņš. Pie pults – Māris Sirmais.

Koncerts

Dzintaru koncertzālē 19.IV plkst. 18.

Biļetes Biļešu paradīzē EUR 10–20

***

 

Esmu superzvaigzne

"Visi ir cilvēki kā cilvēki, bet es esmu superzvaigzne," dzied populārākā un seksīgākā Ukrainas zvaigzne Svetlana Loboda, un viņai ir taisnība. Māksliniece sākusi karjeru grupā VIA Gra, taču slavas virsotni sasniegusi ar solohitiem. Viņas daiļrade ir pārspīlēti erotizēta un iziet ārpus labas/sliktas gaumes robežām. Asu popkultūras izjūtu cienītājiem vismaz reizi mūžā Svetlanas Lobodas vodeviļa ir jāpiedzīvo!

Svetlana Loboda

Arēnā Rīga 21.IV plkst. 19.30

Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 26,20–131,20

***

 

Skauj mani ciešāk

Valmierā notiks mūziķa un režisora Vladislava Nastavševa un grupas Ezeri koncerts Lēnās dejas. Šī programma, kurā skan Nastavševa dziesmas ar krievu dzejnieku vārdiem, jau ir iemantojusi kulta slavu estētu vidū. "Lēno deju vakari ir gan koncerts, gan cita veida pieredze, sajūtu notikums. Tajos valda atmosfēra, kas iedrošina cilvēkus dejot, ļauties mūzikas valdzinājumam un otra cilvēka klātbūtnei," saka režisors.

Lēnās dejas

Valmiermuižas teātra kafejnīcā 18.IV plkst. 21

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10

***

 

Lielmeistara spēks

24. aprīlī Lielajā ģildē pie Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) pults stāsies diriģēšanas lielmeistars Vladimirs Fedosejevs. Programmā satiksies XIX gadsimta romantiķis Pēteris Čaikovskis un XX gadsimta postmodernists Alfrēds Šnitke. Skanēs Čaikovska Sestā simfonija (Patētiskā) un Šnitkes Pirmais Concerto grosso divām vijolēm un orķestrim. Solisti – Darja Smirnova un Sandis Šteinbergs.

LNSO

Lielajā ģildē 24.IV plkst. 19

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 18–44

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja