Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertstāstos Koncerts pirmajā rindā uzstāsies Andris Keišs, Shipsea un Vestards Šimkus

Kultūrtelpā Hanzas perons turpinās klātienes koncertstāstu sērija Koncerts pirmajā rindā. 11., 12. un 13. jūnijā tajā uzstāsies JRT aktieris Andris Keišs kopā ar mūziķiem Jēkabu Nīmani un Artūru Bērziņu, dziedātājs Shipsea jeb Jānis Šipkēvics juniors un pianists Vestards Šimkus, informēja koncerta rīkotāji.

11. jūnijā ar teātra dziesmu un stāstu programmu Dziesmas par mīlestību uzstāsies Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, kurš dziedās un spēlēs basģitāru, nepieradinātais komponists un mūziķis Jēkabs Nīmanis, kurš arīdzan dziedās un spēlēs ģitāru, un Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestra trombonists Artūrs Bērziņš.

"Latviešu mīlestība ir ne tikai izrāde, bet arī teātra rituāls, kuru mums par lielu prieku piekopj vairums teātra skatītāju," saka Jēkabs. "Tajā jūtam, ka mūsu līdzcilvēki gatavi ne tikai ņemt, bet arī dot no sirds visu to labāko, kas viņos ir. Mēs to saņemam un cenšamies atkal nodot tālāk, lai vairotu neticami maigo un stipro spēku, kas ļauj pārvarēt jebkuras grūtības."

Koncertstāstā Dziesmas par mīlestību tiks atskaņotas dziesmas, kas skan tā, kā mīl latvieši. Mazliet kautrīgi, mazliet kaislīgi un līdz kaulam romantiski. Vai, kā kādreiz izteikušies kritiķi, neoromantiski. Programmā iekļauti Jēkaba Nīmaņa jau gandrīz tautas folklorā nonākušie skaņadarbi – JRT izrādē Latviešu mīlestība iekļautās un arī neiekļautās dziesmas. Protams, par mīlestību.

12. jūnijā Hanzas peronā savus koncerstāstus stāstīs Shipsea. Tas būs Jāņa Šipkēvica juniora koncerts balsij, klavierēm un neredzamam korim.

"Tieši pirms pieciem gadiem pirmoreiz devos sastapt savu klausītāju kamermūzikas formātā – solo koncertos fon Stricka villā," stāsta Jānis. "Tobrīd pasaulē virmoja pavisam cits gaiss un noskaņojums, taču vēlme lielas lietas aplūkot mikroskopā, aiz bruņām ieraudzīt oderi vienmēr šķitusi aizraujoša. Šā brīža pasaules kārtība mums citādi nemaz neļauj. Viss ir jāpārvērtē, jāpārmēra un jāuzlūko, kā no jauna. Tamdēļ jutu, ka pienācis lielisks brīdis atkal satikties uz klusuma robežas."

Koncertā pirmajā rindā Shipsea aicinās savus klausītājus satikties mūzikā, kas tapusi radošos meklējumos, eksperimentos un dzīvās sajūtās. Programmā būs iekļautas Deivida Lenga, Arvo Perta, Vladislava Nastavševa, Erika Satī, Niko Mjūlija un Filipa Glāsa skaņdarbi, kā arī paša Jāņa oriģinālmūzika.

13. jūnijā pie flīģeļa sēdīsies Vestards Šimkus. "Kā ikviens regulāri koncertējošs mūziķis, arī es pandēmijas izraisīto ierobežojumu laikā esmu paspējis dikti noilgoties pēc dzīvās muzicēšanas, klātesot klausītājiem," atzīst Vestards. "Man šķiet īpaši svarīgi veidot savas koncertprogrammas kā stāstus un sava veida sarunas ne tikai ar mūzikas, bet arī ar vārdu palīdzību, lai klausītājiem censtos pavēstīt būtiskāko par skaņdarbiem, kurus spēlēju. Tā tas notiks arī šoreiz."

Koncertstāsta programma būs muzikāls ceļojums pa galvenajām pianista līdzšinējās dzīves ģeogrāfiskajām un mākslinieciskajām pieturvietām, iekļaujot tajā arī atsauces uz dīvaino laiku, kurā dzīvojam šobrīd. Skanēs gan mākslinieka oriģinālkompozīcijas, gan Sergeja Rahmaņinova un Kloda Debisī klaviermūzika, kā arī Vestarda veidotas Hansa Cimmera un Johannesa Brāmsa melodiju apdares.

Koncertstāstus varēs apmeklēt 20 skatītāji, un mākslinieki vienā dienā uzstāsies trīs reizes. Viena koncertstāsta ilgums – 45 minūtes.

Koncertstāstu sērijā Koncerts pirmajā rindā mūziķi ne tikai izpilda savus un citu komponistu skaņdarbus, bet arī stāsta stāstus no savas radošās dzīves, uztverot šo kā tikšanos ar uzticīgākajiem klausītājiem mājīgā un akustiski labskanīgā vidē. Pasākumu laikā tiek ievēroti visi valstī noteiktie drošības noteikumi. Skatītājiem atvēlētas vietas pie atsevišķiem galdiņiem. Pie katra atļauts sēdēt tikai vienam vai, vienas mājsaimniecības pārstāvju gadījumā, diviem cilvēkiem. Uz galdiņiem sagatavotas vīna glāzes atraisītākai koncertstāstu baudīšanai.

Koncertstāstu sākums katru dienu plkst. 18, 19.30 un 21. Pulcēšanās pusstundu pirms katra koncertstāsta, izbaudot arī Latvijas labāko bārmeņu piedāvātu kokteiļlaundža atmosfēru.

Biļetes pieejamas bilesuserviss.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja