Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koncerttelpā Tu jau zini kur notiks ansambļa Tangoriginales koncerts

Trešdien, 29. jūlijā, plkst. 18.30 un 20.30 Tallinas ielas kvartāla koncerttelpā Tu jau zini kur norisināsies ansambļa Tangoriginales koncerts, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertprogrammas Pjacollas un Baha kontrapunkts pamatā ir divu dažādu laikmetu un stilu komponistu mūzikas sinerģija, kas balstās uz abu komponistu muzikālās valodas spēcīgāko pusi - kontrapunkta izveides meistarību. Astora Pjacollas mūzikā ir diezgan spilgti vērojama Baha ietekme, kas īpaši izgaismojas, kad programmā blakus skan paša Baha skaņdarbi. Šī koncertprogramma ļaus padziļināti izjust vienlaikus gan divu komponistu daiļrades estētiskās dramaturģijas pretstatu, gan līdzību viņu abu mūzikas ģeniālajā vienkāršībā.

Astora Pjacollas mūzika ir pilna smeldzes un temperamenta, tā ir smalka jutekliskuma un spēcīgas enerģijas caurstrāvota, dramatisma un aizkustinošu emociju uzlādēta. Šī argentīnieša mūziķa vārds šķiet gluži nesaraujami saistīts ar tango.

 J.S. Bahs radīja sacerējumus ar nepārejošu nozīmi, jo prata ietvert tajos vispārcilvēciskas vērtības ar nezūdošu jēgu. Koncertā tiks atskaņoti skaņdarbi Fantāzija un Fūga sol minorā, Ārija no 3. orķestra svītas un citi.

Ansamblī Tangoriginales spēlē Marks Viļenskis, Latvijā zināms jaunais čellists, starptautisko konkursu laureāts un televīzijas šova Radīti mūzikai finālists. Viņš ir ansambļa idejas autors un lielākais balsts, jo pats veido skaņdarbu aranžijas. Marks šogad ir ieguvis profesionālā maģistra grādu mūzikā Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā un aktīvi darbojās ne tikai uz klasiskās, bet arī uz populārās un džeza mūzikas estrādes. Viņš ir uzstājies uz vienas skatuves ar tādiem pasaulē pazīstamajiem džeza mūziķem kā Jeff Lederer, Joe Fiedler, Sebastian Noelle, kā arī Latvijas džeza mūzikas zvaigznēm Olgu un Diānu Pirāgs, Intaru Busuli, Indriķi Veitneru, Andreju Jevsjukovu.

Savva Zihs ir viens no spilgtākajiem Baltijas akordeona spēles virtuoziem. Arī Savva šogad ir ieguvis profesionālā maģistra grādu mūzikā Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā.

Toms Timofejevs - Dānijas Karaliskajā Mūzikas konservatorijā ieguva bakalaura un maģistra grādu kontrabasa spēlē. No 2011. līdz 2018.  gadam bijis kontrabasu grupas koncertmeistara vietnieks Odesas simfoniskajā orķestrī, kā arī asistējis Dānijas Karaliskajā operas orķestrī. Šobrīd Toms klausītājus priecē  Latvijas Nacionālās operas orķestrī.

Vairāk informācijas par pasākumu, dalībniekiem un īpašajiem piedāvājumiem: www.tallinasielaskvartals.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja