Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Kristīnes Gailītes solokoncertā skanēs Kalniņa, Ravela un Debisī mūzika

30. novembrī plkst. 15 Latvijas Nacionālās operas (LNO) Beletāžas zālē notiks operdziedātājas Kristīnes Gailītes solokoncerts, informēja LNO pārstāve Irbe Treile.

Koncerts iekļauts LNO programmā Opera tuvplānā, un to vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva. Koncertmeistara Edgara Tomševica pavadījumā skanēs Jāņa Kalniņa, Morisa Ravela un Kloda Debisī solodziesmas. 

Jānis Kalniņš (1904-2000) ir viens no Kristīnei Gailītei tuvākajiem latviešu komponistiem. Pirms desmit gadiem, atzīmējot viņa simtgadi, soliste dziedāja Ofēlijas lomu viņa operā Hamlets. Tagad, godinot Jāņa Kalniņa 110. jubileju, koncertā skanēs gan pirmskara periodā tapušās komponista solodziesmas ar latviešu klasiķu vārdiem, gan Latvijas klausītājiem mazāk zināmais Ņūbransvikas dziesmu cikls, kas komponēts jau pēckara laikā Kanādā un raksturo Jāņa Kalniņa daiļrades pēdējo posmu. Koncerta otrā daļa ritēs franču mūzikas noskaņās. Tajā skanēs Kloda Debisī (1862-1918) solodziesmas ar franču dzejnieku vārdiem, kā arī Morisa Ravela (1875-1937) Divas ebreju melodijas un cikls Šeherezāde.

Daudzu nacionālu un starptautisku balvu laureāte Kristīne Gailīte ir Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste kopš 1998. gada, kopš 2003. gada – arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas vokālās nodaļas pedagoģe, kopš 2013. gada – docente. Dziedātājas repertuārā ir virkne operlomu, šobrīd soliste gatavo titullomu Artura Maskata operas Valentīna jauniestudējumam. Kā koncertdziedātāja piedalījusies dažādu vokāli simfonisko darbu atskaņojumos, iestudējusi vairākas kamermūzikas programmas. Solistes sadarbība ar jauno koncertmeistaru Edgaru Tomševicu sākusies Latvijas Mūzikas akadēmijas koncertmeistaru klases eksāmenā.

Kristīne Gailītes solokoncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas jaunajā programmā Opera tuvplānā. Šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski. Opera tuvplānā ietvers dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja