Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kurzemei veltītā lielkoncerta Pūt, vējiņi pirmizrāde Liepājā

Ceturtdien Liepājas koncertzālē Lielais dzintars pirmizrādi piedzīvoja Latvijas simtgades mūzikas projekta Latvijas gredzens otrais, Kurzemei veltītais lielkoncerts Pūt, vējiņi.

Lielkoncertā Pūt, vējiņi piedalās Latvijas Radio koris, Valsts akadēmiskais koris Latvija, Liepājas Simfoniskais orķestris, pianists Vestards Šimkus, koklētāja Laima Jansone, etnomuzikologs Oskars Patjanko, etnogrāfiskie ansambļi Saucējas un Suitu sievas, aktieris Kaspars Znotiņš, kā arī dūdinieki - Māris Jēkabsons, Ieva Nīmane, Eduards Klints, Kārlis Alberts Klints un Nils Jumītis. Koncerta režisors ir Reinis Suhanovs, diriģents - Māris Sirmais.

"Lielkoncertā Pūt, vējiņi sapulcējām galvenos Kurzemes mūzikas spēkus - izpildītājus un autorus," pastāstīja Sirmais. Koncerta veidotāji vēlējušies, lai lielkoncertāizpaustos izcilākie Kurzemes pārstāvji: gan tautas mūziķi, gan akadēmiskās mūzikas profesionāļi - interpreti un komponisti.

"Ir ļoti daudz komponistu, kas pārstāv Kurzemi: Pēteris Butāns, Imants Kalniņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls. Programmā iekļautas gan mūzikas pērles, kas atsauks atmiņā mūsu pieredzi, gan pirmatskaņojumi. Tikko no Ērika Ešenvalda saņēmām speciāli uzrakstītu jaunu darbu, kurā iesaistīti pilnīgi visi koncerta dalībnieki. Skan arī fragments no Kārļa Lāča mūzikla Pūt, vējiņi, kas piedzīvoja spilgtu iestudējumu Liepājas teātrī," pirms pirmizrādes atklāja Sirmais.

Projekta Latvijas gredzens idejas autors ir Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs un diriģents Sigvards Kļava, kurš četros konceptuāli atšķirīgos muzikālos kopumos vēlas izcelt un parādīt katra Latvijas novada īpatnības, bagātības un enerģiju.

Projekts Latvijas gredzens teju divu gadu periodā no 2017.gada pavasara līdz 2018.gada rudenim tiks īstenots visiem četriem novadiem veltītos, žanriski atšķirīgos notikumos Latvijas reģionālajās koncertu norises vietās.

Top komentāri

Ministrija
M
Tik labs koncerts, uzvedums! Ar smeķi un emociju. Pelnītas bija ilgās stāvovācijas. Un "teejai ar udeni" iesaku paklusēt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja