Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks labdarības koncerts Emīla Dārziņa mūzikas skolas koncertzāles atjaunošanai

28. janvārī plkst. 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē notiks jau VII labdarības koncertu cikla Mana pirmā skatuve koncerts Mīlestības mūzika. Tajā savu pienesumu Emīla Dārziņa mūzikas skolas koncertzāles atjaunošanai sniegs divi ansambļi, kuru vadītāji – klarnetists Artūrs Perts un vijolnieks Jevgēņijs Čepoveckis – mācījušies Dārziņskolā, informēja Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolas pārstāvji.

Koncerta pirmajā daļā uzstāsies Artūrs Perts, soprāns no Norvēģijas Emily Adomah R. Adjei, pianiste Jana Aņisimova un stāstnieks Ēvalds Lazarevičs. Viņu atskaņojumā izskanēs koncertstāsts Komponistu mīlestības vēstules, kur līdzās Domeniko Skarlati, Johana Sebastiana Baha, Volfganga Amadeja Mocarta, Roberta Šūmaņa, Edvarda Grīga, Riharda Štrausa un Kloda Debisī mūzikai tiks lasītas arī viņu mīlestības vēstules. Nesenais Dārziņskolas absolvents A. Perts saka: "Esmu ļoti pagodināts un priecīgs šo koncertstāstu pēc veiksmīga un augstu atzinību guvuša koncerta Norvēģijas Mūzikas akadēmijā realizēt arī savās mājās Latvijā. Veltu to savai skolai, kas veido ne tikai lieliskus mūziķus, bet arī domājušu inteliģenci."

Savukārt koncerta otrajā daļā uzstāsies starptautisku atzinību guvušais stīgu oktets Oberton, atskaņojot Dmitrija Šostokoviča, Reinholda Gliera un Astora Pjacollas mūziku. Oktets mākslinieciskais vadītājs J. Čepoveckis atklāj: "Personīgi man šis projekts ir ļoti īpašs, jo tajā apvienoti vairāki svarīgi komponenti. Pirmkārt, tā ir iespēja uzstāties manā dzimtajā pilsētā. Otrkārt, tas jau sen bija mans sapnis – atvest manu stīgu oktetu uz Latviju. Esmu ļoti pateicīgs JVLMA un Grācas Mūzikas un mākslas universitātei par to, ka atbalstīja mūsu studentu apmaiņas programmas ideju. Bet īpaši esmu priecīgs par to, ka mums sanāks apvienot šo programmu ar labdarības koncertu, kas paredzēts līdzekļu savākšanai Emīla Dārziņa mūzikas skolas lielās zāles restaurācijai, jo tā patiešām bija arī mana pirmā skatuve."

Jau ziņots, ka 2018. gada septembrī NMV Emīla Dārziņa mūzikas skola sāka labdarības koncertu ciklu Mana pirmā skatuve, kura mērķi ir informēt sabiedrību par nepieciešamību pārbūvēt morāli un fiziski novecojušo, izglītības procesam neatbilstošo skolas koncertzāli un rast līdzekļus zāles pārbūvei. Koncertu devīze ir "Ja tev būs pirmā skatuve, tev būs arī nākamās!" Līdz šim notikuši jau vairāki labdarības koncerti, kuros uzstājušies tādi Dārziņskolas absolventi kā Vestards Šimkus, Andrejs un Sergejs Osokini, Georgs Sarkisjans, Marta Sudraba, Guntis Kuzma, Edgars Saksons, Mikus Bāliņš, Art-i-Shock, Melo-M, trio NYX un citi mūziķi. Visi saziedotie līdzekļi paredzēti koncertzāles atjaunošanai un aprīkošanai.

Biļetes uz koncertu Mīlestības mūzika iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja