Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas Radio kora koncerts Pareizticīgo Ziemassvētki pieejams tiešsaistē

Aizvadītajā sestdienā, 9. janvārī, tiešraidē no Liepājas koncertzāles Lielais dzintars programmā, kas veltīta pareizticīgo baznīcas Ziemassvētkiem, klausītājiem tika piedāvāta iespēja piedzīvot iespaidīgos un pārlaicīgos krievu sakrālās mūzikas skaņdarbus. Latvijas Radio kora, diriģenta Sigvarda Kļavas un tēva Vasīlija atskaņotā programma Pareizticīgo Ziemassvētki līdz svētdienai, 17. janvārim, skatāma koncertzāles Youtube profilā.

Koncerta tiešraidei Lielā dzintara sociālo tīklu profilos kopskaitā bija pieslēgušies aptuveni 3000 skatītāju no Latvijas, Lielbritānijas, Vācijas, Lietuvas, Kanādas, Krievijas, Amerikas Savienotajām valstīm, Norvēģijas, Francijas un Armēnijas. Latvijas Reģionu televīzijas kanālā ReTV koncerts sasniedzis 22 tūkstošus lielu skatītāju auditoriju.

Koncertprogramma veidota kā trīssavienība no trīs dižu komponistu - Sergeja Rahmaņinova, Georgija Sviridova un Aleksandra Grečaņinova - skaņdarbiem, ko papildināja tēva Vasīlija krievu vecticībnieku senie baznīcas dziedājumi.

Programmu papildināja režisora un videomākslinieka Roberta Rubīna veidots videodarbs, kura radīšanā mākslinieks izmantojis Bizantijas laika ikonas. Video darbs tapis pēc ekspedīcijas uz pareizticīgo baznīcai piederošo Ajonoru jeb Atonas pussalu Grieķijā, kur atrodas vairāk nekā 20 klosteri un dzīvo aptuveni 2000 mūku.

Latvijas Radio kora un diriģenta Sigvarda Kļavas krievu sakrālās mūzikas atskaņojumi allaž aizkustinājuši klausītāju sirdis gan Latvijā, gan pasaulē, izpelnoties slavinošas atsauksmes no tādiem prestižiem izdevumiem kā Gramophone, The Guardian un citiem.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA Lielais dzintars.  Ieraksta izpildproducents SIA HDPD Productions&Dreams, producente Daina Markova, TV režisors Gints Fārenhorsts, video tehniskais nodrošinājums SIA NOLIMITS un SIA VIDIKOM, skaņu režisors Jānis Straume, gaismu mākslinieks Mārtiņš Jansons.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja