Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos Bēthovena un Grondāla skaņdarbus

29.janvārī Liepājas Simfoniskais orķestris rīkos savu pirmo šā gada koncertu, informē orķestra sabiedrisko attiecību vadītājs. Koncertu ievadīs Ludviga van Bēthovena uvertīra "Egmonts", bet otrajā daļā skanēs Piektā simfonija. Vēl koncerta programmā iekļauts Launija Grondāla "Koncerts trombonam un orķestrim".

G.Venens atgādina, ka Bēthovena Piektā simfonija ir visbiežāk atskaņotā un vispopulārākā starp klasiskajām simfonijām. "Leģendārais sākuma motīvs, kas asociatīvi raisa domas "liktens klauvējiena" virzienā, suģestē ikreiz, kad tas atsakan. Pašai simfonijai pielipis šis nosaukums, kaut gan sākotnēji Bēthovens norādīja vienkārši - "Lielā simfonija do minorā"."

Par L.Grondāla "Koncertu trombonam ar orķestri" G.Venens teic - tas klausītāju interesi piesaistīs ar romantisku melodiku, paverot iespēju trombonu iepazīt no citas puses, sadzirdot kā interesantu un iespējām bagātu soloinstrumentu. Koncerta atskaņojumā piedalīsies jaunais vācu trombonists Stefans Langbeins, kurš kopā ar LSO uzstāsies pirmo reizi. Pie diriģenta pults būs "Berlīnes simfoniķu" galvenais diriģents Liors Šambadāls, kurš šosezon ir LSO galvenais viesdiriģents.

Koncerts notiks Liepājas teātrī, tā sākums - plkst.19. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja