Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNSO un Sinfonietta Rīga koncertē Pērnavas mūzikas festivālā

14. un 15. jūlijā Igaunijas pilsētā Pērnavā notiekošajā Pērnavas mūzikas festivālā uzstāsies divi Latvijas profesionālo mūziķu kolektīvi - Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un kamerorķestris Sinfonietta Rīga -, informēja _Sinfonietta Rīga _pārstāve Baiba Freimane.

LNSO festivālā muzicēs diriģenta Nēmes Jervi vadībā, festivāla atklāšanas koncertā 14. jūlijā spēlējot šīgada jubilāra Riharda Štrausa mūziku – simfoniskās poēmas Tila Pūcesspieģeļa draiskie nedarbi un Nāve un apskaidrība, Salomes deju no operas Salome un svītu no operas Rožu kavalieris.

Kamerorķestris Sinfonietta Rīga uz festivālu dodas otro gadu pēc kārtas. Šogad īpaši gaidīta tikšanās ir koncerts ar diriģentu Pāvo Jervi 15. jūlijā Pērnavas koncertzālē. Programmā pasaulslavenākā igauņu komponista Arvo Perta Cantus in Memoriam Benjamin Britten, Mocarta smalkais Flautas koncerts (soliste – plašu starptautisku atzinību guvusī Korejas mūziķe, kā raksta Korea Times, "flautspēles dieviete" Jasmīne Čoja), Mendelszona uvertīra Hebridu salas un Bēthovena Otrā simfonija.

Pēc festivāla abi orķestri atgriezīsies Rīgā un pēc vasaras pārtraukuma gatavosies jaunajai koncertsezonai, kuru Sinfonietta Rīga atklās 12. septembrī, savukārt LNSO – 19. septembrī.

Pērnavas mūzikas festivāla norise Igaunijas piekrastes kūrortā jau kļuvusi par tradīciju. Šogad festivāls ilgst no 14. līdz 20. jūlijam un piedāvā virkni koncertu ar izcilu mākslinieku dalību. Festivāla būtība saglabājusies kopš padomju gadiem, kad Pērnavā kā Igaunijas vasaras galvaspilsētā viesojās PSRS spožākie mūziķi, kurus turp aicināja tālaika izcilākais igauņu diriģents Nēme Jervi ar ģimeni. Šobrīd festivāla centrālā persona ir Nēmes Jervi vecākais dēls Pāvo Jervi, kurš ir viens no šī brīža atpazīstamākajiem diriģentiem pasaulē. Pērnavas mūzikas festivāla neatņemama sastāvdaļa ir Jervi akadēmija, kurā pazīstami pasaules līmeņa solisti un diriģenti sniedz meistarklases jaunajiem talantiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja