Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Madonnai gaidāms atbildīgākais šovs

Madonnas koncerts Tallinā, kas notiks otrdien, 4.augustā, Dziesmu svētku estrādē noteikti pielīdzināms gadsimtu mijā tur notikušajiem Maikla Džeksona, The Rolling Stones un Tinas Tērneres vēsturiskajiem megašoviem. Tas bija sen, kopš tiem laikiem arī Rīgā redzēti vērienīgi, dārgi un tehnoloģiski sarežģīti iestudējumi, piemēram, Kailijas Minogas turnejas KylieX2008 šovs Arēnā Rīga un Prāta vētras turnejas Tur kaut kam ir jābūt koncerts Mežaparkā. Taču Latvijā nav tāda līmeņa koncertam piemērotas vietas, kur var pulcēties ap 70 000 skatītāju (jo lielāka ietilpība, jo zemāka ir vidējā biļetes cena; tas arī ļauj samaksāt milzu honorāru), ja tāda vieta būtu, Madonna dziedātu arī pie mums: šā gada vasaras turnejas Sticky & Sweet ģeogrāfiskais akcents ir tieši Ziemeļvalstis, Centrāleiropa un Austrumeiropa.

Mūsu publika kļūst snobiska, pārsteigt to ir grūti. Taču šīs mākslinieces vizīte ir īpaša, ilgi gaidīta, uz viņu ir visas cerības. Pievils vai nepievils? Jūs jau saprotat, ka uz Madonnas labi trenētajiem pleciem viņas pirmajā koncertā Baltijā gulstas kolosāla atbildība — pat ja šova skatītājiem mati stāvus nesacelsies, viņai vajadzēs mūs izklaidēt tā, lai vismaz dažiem nepaceltos roka interneta komentāros uzrakstīt: "Biju uz Madonnu, nekā tur nav."

Pielikumā — šova Sticky & Sweet dziesmu saraksts. Madonnai patīk, ka viņai dzied līdzi, turklāt dīvai ir tendence piemirst savu hitu vārdus. Varēsiet viņai pateikt priekšā.

***

Koncerta programma

Candy Shop

Beat Goes On

Human Nature

Vogue

Into the Groove

Holiday

Dress You Up

She"s Not Me

Music

Devil Wouldn"t Recognize You

Spanish Lesson

Miles Away

La Isla Bonita/Doli Doli

You Must Love Me

4 Minutes

Like a Prayer

Frozen

Ray of Light

Give It 2 Me

***

Es gribu Madonnas somu!


Augustā startē Francijas modes nama Louis Vuitton rudens un ziemas sezonas kampaņa ar Madonnas piedalīšanos. Dziedātāja jau otro sezonu paliek Louis Vuitton seja. Pirmās — šā gada pavasara un vasaras sezonas — kampaņas rezultātus modes nama mākslinieciskais vadītājs Marks Džeikobss vērtē kā fenomenālus. "Visi tērpi un aksesuāri, ar kuriem Madonna bija redzēta mūsu reklāmās, tika pārdoti visātrāk. Pircēji veikalos prasīja: es gribu Madonnas somu! Es gribu Madonnas kurpes!" stāsta M.Džeikobss. Kampaņai dizaineru iedvesmojis pērn redzētais Madonnas turnejas Sticky & Sweet koncerts: "Es biju satriekts un sajūsmināts. Viņas šovs, vēstījums un enerģija nevienu neatstāj vienaldzīgu."

Jaunāko Louis Vuitton reklāmu vizuālā tēla iedvesmas avoti — fotogrāfa Mana Reja un art deco mākslinieces Tamāras de Lempickas darbi. Madonnas fotogrāfiju autors ir Stīvens Meizels, kurš veidojis viņas skandalozo 1992.gada fotoalbumu Sex. Modes bilžu veidošanā izmantota solarizācija, kuru attīstījis tieši Mans Rejs.

***

Hitu un klipu asorti

28.septembrī iznāks Madonnas labāko dziesmu izlase Celebration, kuru papildinās divas jaunas kompozīcijas (viena no tām — dziesma Celebration — tapusi sadarbībā ar dīdžeju Polu Okenfoldu, kurš iesilda Sticky & Sweet turnejas koncertus, viņš uzstāsies arī Tallinā). Kolekcijā iekļautas Madonnas populārākās dziesmas uzlabotajā skaņas kvalitātē, sākot ar viņas pirmo singlu Everybody, kas iznāca 1982.gadā. Izlase Celebration būs pieejama gan vienā, gan divos diskos. Vienlaikus DVD tiks izdoti videoklipu "asorti" Attēlā — CD Celebration vāks. Šogad tirdzniecībā nonāks pērn decembrī Buenosairesā notikušā šova Sticky & Sweet ieraksts DVD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja