Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzikas akadēmijā izveidotas jaunas bakalaura un doktorantūras studiju programmas

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) izveidotas vairākas jaunas pedagoģijas un radošo industriju studiju programmas, informēja JVLMA sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Bičule.

Līdz 2023. gadam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (JVLMA) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) un Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu īstenos vairākus attīstības projektus vairāk nekā divu miljonu eiro eiro apmērā.

ESF atbalstītie projekti vērsti uz jaunu studiju programmu izveidi un uzsākšanu. Pirmo reizi Latvijā sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju (LKA) un Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) ir izstrādāta kopīga studiju programma Profesionālā doktora studiju programma Mākslās. Tā ir sagatavota licencēšanai, un doktorantu uzņemšana plānota 2020. gada rudenī.

Kopā ar Latvijas Universitātes, LKA, LMA, Daugavpils Universitātes un Liepājas Universitātes ekspertiem tapusi pedagoģijas studiju pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programma Mūzikas, dejas un mākslas profesionālās ievirzes un interešu izglītības skolotājs un profesionālā bakalaura studiju programma Mūzikas, teātra mākslas, dejas, mākslas un kultūras studiju skolotājs.

Jau 2020./2021. akadēmiskajā gadā būs iespēja uzsākt studijas profesionālās bakalaura studiju programmas Mūzikas, teātra mākslas, dejas, mākslas un kultūras studiju skolotājs apakšprogrammās Skolotājs mūzikā un kultūras studijās un Skolotājs dejā un kultūras studijās. Savukārt 2021./2022. akadēmiskā gada sezonā JVLMA izsludinās uzņemšanu profesionālās bakalaura studiju programmas Mūzikas, teātra mākslas, dejas, mākslas un kultūras studiju skolotājs apakšprogrammās Skolotājs mākslā un kultūras studijās un Skolotājs teātra mākslā un kultūras studijās. Līdztekus tam topošie pedagogi tiks aicināti pieteikties arī studijām pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā Mūzikas, dejas un mākslas profesionālās ievirzes un interešu izglītības skolotājs.

Papildus jaunizveidotajām programmām tiks aktualizēts arī JVLMA esošo studiju programmu saturs un modernizēta JVLMA pārvaldība: uzlabota organizatoriskā un kvalitātes vadības sistēma, pilnveidoti dažādi IT risinājumi un digitalizācijas iespējas, kā arī veicināta JVLMA akadēmiskā un vispārējā personāla profesionālā pilnveide.

 

Top komentāri

Students
S
Varētu vispirms sakārtot esošās programmas, lai ir kaut kāda jēga tur mācīties un tikai pēc tam domāt par jaunām. Šobrīd izglītība tur ir kā tumšajos viduslaikos, kas rektoram tik tuvi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja