Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūziķis Edgars Mākens publicē dziesmu ciklu Vājības

Komponists Edgars Mākens publisko Vājības - četru dziesmu ciklu ar dzejnieka Krišjāņa Zeļģa vārdiem, kuras rakstītas Latvijas Nacionālā teātra laikmetīgās dejas izrādei visas manas vājības ir tavas lūpas, informēja publicitātes koordinatore Aiga Leitholde.

Savukārt katrai cikla dziesmai atsevišķu video radījusi režisore Una Rozenbauma.

Cikls Vājības ir simbioze starp akadēmisko un populāro mūziku - dziesmu Tu smaržo, Neizlasāma ziņa,Valis un Belorusskaja stīgu partijas iespēlējis Sinfonietta Rīga stīgu kvartets un skanējumu papildina elektroniskās mūzikas elementi. Dzied Edgars Mākens.

Savās pārdomās un sajūtās par dziesmām dalās muzikologs Orests Silabriedis: "Harmonijas kā Ešēra* kāpnes - savieno, blīvējas, nekur neved, bet ir visur. Mākena jaunajā namā tu esi ieslēgts kā tīklainā adījumā. Te viss ir skaists, (it kā tas būtu sveiciens Gevinam Braiersam**), un nav nekā liekulīgi pusvārdīga, bet arī nav nekā nenoticami konkrēta. Stīginstrumentu ģeometrijai pieskaras elektronikas lauki. Suns kā pulkstenis, un pulkstenis kā suns. Elso, pieskaras, skaita. Balss. Atturīgi, bet tuvu.”

Dziesmu ciklu Vājības var noklausīties mūzikas straumēšanas vietnē Spotify: https://open.spotify.com/album/7MFvr3INAjYgU0eYEvGJJJ

Unas Rozenbaumas radītā dziesmu cikla video izlase skatāma šeit.

Edgars Mākens ir mūziķis, komponists. Darbojies grupās Hospitāļu iela, Gaujarts, aktīvi muzicē ar ansambli Manta. Sarakstījis mūziku ap 20 teātra izrādēm, pamatā sadarbojoties ar režisoru Elmāru Seņkovu (izrādes Ezeriņš, Antigone, Par tēviem un citas). Saņēmis Spēlmaņu nakts balvu kā labākais muzikālās partitūras autors, tāpat divreiz ieguvis arī balvu Zelta mikrofons kategorijā Labākais alternatīvās mūzikas albums (Gaujarts "Vibrācijas" un Ansamblis Manta "Manta"). Šobrīd studē kompozīciju Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

*Moriss Kornēlijs Ešers (M.C. Escher) – holandiešu mākslinieks, grafiķis, kurš savos darbos attēloja fantastisku, daudzdimensionālu pasauli.

** Gevins Braierss (Gavin Bryars) angļu avangarda komponists.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja