Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Mūziku Latvijas paviljonam Expo 2015 ierakstīs Sigvards Kļava un Latvijas Radio koris

13. novembrī Rīgas Svētā Jāņa baznīcā Latvijas paviljona Expo 2015 mākslinieciskais vadītājs, diriģents Sigvards Kļava kopā ar Latvijas Radio kori ierakstīs Latvijas paviljonam izstādē World Expo 2015 radīto jaundarbu. Tā ir pirmā reize, kad publiski tiek parādīta daļa no Latvijas paviljona pastāvīgās ekspozīcijas.

Mūzikas jaundarbs veidots īpaši izstādei World Expo 2015, un tas Latvijas paviljonā skanēs visu izstādes laiku. Vairāk kā pusstundu garais skaņdarbs apvieno mūsdienu Latvijas komponistu Santas Ratnieces un Ērika Ešenvalda skaņdarbu fragmentus, tautas mūziku un Latvijas dabas skaņas, vienā skaņdarbā iekļaujot gan etno, gan mūsdienīgu skanējumu.

Jaundarba radīšanā piedalās Latvijas radio koris un skaņu mākslinieks Voldemārs Johansons, kas nodrošinās ērģeļu stabuļu un lietus lāšu skanējumu. Būtisku ieguldījumu sniegs gan Latvijā un ārvalstīs atpazīstami mūziķi, piemēram, koklētāja Laima Jansone, etnomūziķe un vijolniece Kristīne Kārkle–Puriņa un citi, gan dažādu vecumu Latvijas iedzīvotāji, kas iedziedājuši latviešu tautasdziesmu fragmentus.

Latvijas paviljona ēka starptautiskajā izstādē World Expo 2015 Milānā tiek veidota kā kupls ozols ar plašu atvērto ekspozīcijas telpu zem koka lapotnes. Paviljona ekspozīcijas koncepts paredz, ka apmeklētāji varēs izbaudīt Latviju ar visām maņām - garšu, dzirdi, redzi, ožu un tausti. Latvijas izvēlētā tēma Pārtika un kultūra – labākam dzīvesveidam’ izstādei World Expo 2015 atklās ne tikai Latvijas kultūru kā mākslu un mūziku, bet arī to kultūru, kā mēs audzējam, ražojam un patērējam pārtiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja