Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

No Raimonda Paula līdz viduslaiku garīgumam. Dzintaru koncertzālē - Ziemassvētku festivāls

Ziemassvētku festivāls Dzintaru koncertzālē no 2. decembra līdz 7. janvārim 11 koncertos piedāvā krāšņu daudzveidību visām gaumēm un vecumiem.

Festivālu atklās koncerts Raimonds Pauls un draugi 2. decembrī plkst. 19.00. Līdzās maestro muzicēs Latvijas Radio bigbends, dziedātāji Daumants Kalniņš un Elza Rozentāle. Programmā – fragmenti no mūzikliem Leģenda par zaļo Jumpravu un Māsa Kerija, dziesmas, populāras kinomelodijas.

3. decembrī plkst. 16.00 un 19.00 Pētera Čaikovska pasaku baleta Riekstkodis brīnumu valstībā ievedīs Igaunijas Nacionālās operas baleta solisti un zvanu ansamblis Arsis. Mazās muzikālās pasakas visai ģimenei 4. decembrī plkst. 12.00 pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem uzburs Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova, sitaminstrumentāliste Marta Kauliņa-Pelnēna un mežradznieks Ingus Novicāns.

Programmā Johans Sebastians Bahs un 4 Klavieres 17. decembrī un 18. decembrī četri pianisti – Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un igauņu kolēģi Stens Heinoja un Stens Lesmans – kopā ar Tallinas kamerorķestri un poļu diriģenti Annu Dučmali-Mrozu spēlēs J. S. Baha koncertus divām, trim un četrām klavierēm ar orķestri.

Īpašā Ziemassvētku koncertā 22. un 23. decembrī čellists Valters Pūce, pianists Dainis Tenis un Rīgas Doma zēnu koris jaunos aranžējumos atskaņos Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula un citu komponistu dziesmas, melodijas no Pētera Čaikovska Gulbju ezera un Kamila Sensānsa Dzīvnieku karnevāla.

Košā uzvedumā bērniem Karaļa Strazdubārdas Ziemassvētki 25. decembrī brāļu Grimmu pasaka savīsies ar Henrija Pērsela mūziku. Dzīvīgā viduslaiku mūzikas programmā Vox Clara 26. decembrī tiksies vokālais ansamblis Schola Cantorum Riga Guntara Prāņa vadībā un Ieva Nīmane (dūdas, kokle). Vokālā grupa Ars Antiqua Riga, Uģis Prauliņš (elektronika, taustiņinstrumenti) un instrumentālā grupa Pētera Vaickovska vadībā 27. decembrī atskaņos Uģa Prauliņa Mesu un interlūdijas L’homme armé, kurā renesanses polifonija satiekas ar XX gs. rokmūzikas garu. Bet 28. un 29. decembrī solokoncertu Veltījums Friderikam Šopēnam sniegs pianists Andrejs Osokins.

Gadumijas svētku noskaņu 31. decembrī sola Johana Štrausa Vīnes valšu programma, ko diriģēs Latvijas Nacionālas operas galvenais diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncerta pirmajā daļā Aurēlija Šimkus atskaņos vienu no skaistajiem Volfganga Amadeja Mocarta klavierkoncertiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja