Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Noklausies! Dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess ierakstījuši dziesmu Viņi dejoja vienu vasaru spāniskās noskaņās

Gatavojoties jaunai koncertprogrammai Vīns, vārdi, mīlestība…, pazīstamie dziedātāji Inese Ērmane un Havjērs Fernandess kopā ar latino grupas Los Nens ģitāristu Aleksandru Kuzminu izveidojuši jaunu versiju populārajai Imanta Kalniņa dziesmai Viņi dejoja vienu vasaru. Tā būs dzirdama arī topošajā Ineses Ērmanes albumā, kurā iekļautas populāras latviešu estrādes mūzikas pērles jaunās noskaņās.

Par dziesmas izvēli Havjērs saka: "Pirms deviņpadsmit gadiem, kad gatavojos pārcelties uz dzīvi Latvijā, iepazinu latviešu valodu caur Imanta Kalniņa mūziku. Manuprāt, viņa mūzikā ir Latvijas esence un kods. Kalniņš ir liels komponists, viņa oriģinalitāte, mūzikas kvalitāte un sarežģītība ir izaicinoši dziedātājiem. Tāpēc, kad ar Inesi izvēlējāmies dziesmas koncertprogrammai, zināju, ka tajā noteikti jābūt arī Imantam Kalniņam, un mums vispiemērotākā no viņa duetiem šķita tieši šī dziesma."

Topošajā koncertprogrammā mūziķi piedāvās reibinošu, muzikālu piedzīvojumu – tiltu starp kultūrām – ar populārām latviešu, spāņu, franču, itāļu un portugāļu mīlas dziesmām. "Brīdī, kad tiekas dažādas kultūras, tās uzzied arvien košāk un kalpo kā atgādinājums par savām saknēm," saka Inese un Havjērs. Programmā Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa u.c. izcilu latviešu komponistu dziesmas mīsies ar karstiem spāņu ritmiem, Edītes Piafas un Džo Dasēna populārākajām dziesmām; koncertos skanēs arī dzirkstoši itāļu mūzikas hiti un saulainās un romantiskās Portugāles ritmi.

Dziedātāja Inese Ērmane savu darbību sāka kā romantisko franču šansonu dziedātāja. 2016. g. sadarbībā ar komponistu un producentu Jāni Ķirsi nāca klajā Ineses debijas albums Nāc blakus man. Inese regulāri koncertē un izpilda gan zināmas franču, angļu, spāņu un latviešu melodijas, gan arī savas oriģināldziesmas. Inese uzstājas gan kā solomāksliniece programmā No Paula līdz Piafai, gan arī sadarbojas ar citiem mūziķiem. Ikdienā viņa māca franču, spāņu un angļu valodu, kā arī vada mūzikas studiju.

Havjērs Fernandess kopš 2010. gada ir latino mūzikas grupas Los Nens solists; kopāar grupu viņš 2012. gadā laidis klajā albumu un regulāri uzstājas dažādos svētkos. Havjērs ir pazīstams kā spožs skatuves mākslinieks, kas ar savu sirsnību un vīrišķīgo vokālu spēj aizraut visdažādāko publiku. Viņš ir spāņu kultūras centra Seneca dibinātājs un dvēsele; pasniedz spāņu valodu, bet runā arī latviešu, vācu, angļu, franču, itāļu un portugāļu valodā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja