Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Noklausies Katrīnas Gupalo iedziedāto Imanta Kalniņa dziesmu Apvij rokas

Dziedātāja un pianiste Katrīna Gupalo Kaņepes Kultūras centra telpās nofilmējusi video Imanta Kalniņa dziesmai Apvij rokas, informēja dziedātājas pārstāvji.

Video tapis, atskatoties uz aizvadīto gadu, mūziķes iepriekšējo profesionālo darbību, kā arī atsaucot atmiņā mācību gadus Jāzepa Mediņa mūzikas skolas telpās, kur šobrīd mīt Kaņepes Kultūras centrs.

"Kad biju maza meitene un spēlēju eksāmenus Mediņskolas lielajā zālē, kas to būtu domājis, ka pēc dažiem gadiem tajā pašā vietā būs tāda naktsdzīve, bārs, pilnīgi cita veida mūzikas koncerti. Kas to būtu domājis, ka, izmācījusies par klasisko pianisti, es kardināli mainīšu savu dzīvi un nodošos dziesmu rakstīšanai un izpildīšanai. Šis laiks, pirms ieejam jaunajā desmitgadē, ir ļoti nenoteikts. Kas zina, ko atnesīs mums nākotne - to nav iespējams apturēt, tā atnāks tikpat noteikti kā 1. janvāra rīts un izmainīs mūsu dzīvi un pasauli līdz nepazīšanai. Tāpēc, arī veidojot mūzikas video, vēlējos radīt nenoteiktības sajūtu. Mēs visi turpinām meklēt, un tieši meklējumi ir tie, kas ved mūs uz priekšu. Nav iespējams paredzēt, caur ko vai ap ko zagsies mūsu ceļš. Dziesmas versiju apzināti veidoju pilnīgi citādāku nekā oriģināls, jo, manuprāt, Olgas Rajeckas izpildījums ir perfekts, to nav iespējams nokopēt. Taču man šī dziesma tik ļoti patika, ka nespēju atteikties no idejas radīt savu interpretāciju," - tā dziedātāja Katrīna Gupalo.

Apvij rokas ir viena no pazīstamākajām Imanta Kalniņa dziesmām, kura tapusi 1986. gadā un izdota grupas Turaidas roze izpildījumā deviņdesmito gadu beigās.

Pēc Katrīnas Gupalo uzstāšanās Radio Pieci labdarības maratonā un ikgadējajos krāšņajos Rīgas Ziemassvētku koncertos Ķīpsalā, klausītāji lūguši dziedātājai iemūžināt viņas versiju dziesmai Apvij rokas, tāpēc kā melanholisks svētku sveiciens tapis Katrīnas versijas ieraksts.

Ierakstā izmantoti unikāli Latvijā ražoti Wolk Recording Studios mikrofoni, kuri 15 gadu laikā ir pilnveidoti  tā, ka tie ir vienīgie pasaulē, kas spēj ierakstīt absolūti visas skaņas uz planētas - no Harley Davidson motora rēkoņas līdz pat smalkākajam kukainītim pļavā. Katrs mikrofons ir roku darbs, no salikšanas līdz pat noregulēšanai, tāpat kā pārējās tā sastāvdaļas. Otra šo mikrofonu īpatnība ir tā, ka ar tiem iespējams ierakstīt ne tikai skaņu, kas ir dzirdama, bet arī elektromagnētiskās vibrācijas (to, kas ir jūtams), kas sniedz iespēju izbaudīt skaņas emocionālo slāni un ļauj pilnībā iegrimt skaņdarbā. 

 

Top komentāri

Tā tikai vēl trūka!
T
Kaķi naud labāk, kā šī else un stene.
Nevajag
N
Ir dziesmas, kuras labāk par jaunu neierakstīt. Šī dziesma ir viena no tām. Pie tam meitene visu laiku dzied nedroši un intonatīvi netīri.
Jule
J
Ja nav talanta un nav spejigi orginalu atdarinar labaka kvalitate, ludzu, neapganiet cienijamu cilveku talantu ar saviem pirsanas, stenesanas, zagstisanas simptoniem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja