Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Notiks Mārtiņa Brauna 60 gadu jubilejas koncerts

Ceturtdien, 10. novembrī plkst. 19 Latvijas Universitātes Lielajā aulā notiks kora mūzikas koncerts Mārtiņam Braunam 60.

M. Brauna jubilejas koncertā Latvijas Universitātes Lielajā aulā piedalīsies kamerkoris Ave Sol, solists Niks Matvejevs, Ainārs Paukšēns - čells, Sniedze Prauliņa - flauta, M. Brauns sēdīsies pie taustiņinstrumentiem, portālam Diena.lv pavēstīja Rīgas  pašvaldības kultūras  iestāžu apvienības mediju  un komunikācijas projektu vadītāja Ilona Brūvere.

Programmā skanēs M. Brauna populārās un kora dziesmas ar Knuta Skujenieka, Māras Zālītes, Māra Melgalvja, Jāņa Petera, Viļa Plūdoņa un Raiņa vārdiem. Koncerta otrajā daļā skanēs kantāte Daugava.

Komponists Mārtiņš Brauns dzimis Rīgā, ārstu ģimenē. 1975. gadā beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatoriju profesora Ādolfa Skultes klasē. M. Brauns bijis Drāmas teātra muzikālais vadītājs, vairāku rokmūzikas ansambļu dalībnieks un dibinātājs. Komponists ir arī rokgrupas Sīpoli un kamerkora Sindi putnu dārzs mākslinieciskais vadītājs, pieprasīts filmu un teātra mūzikas autors. M. Brauns vairākkārt atzīts par gada Labāko teātra komponistu, septiņas reizes saņēmis Lielo Kristapu kā Latvijā labākais filmu mūzikas komponists.

M. Brauns savos darbos apvieno rokmūzikas, teātra un filmu mūzikas elementus, kora dziedājumu, multimedijus un atzīstas, ka vairāku dziesmu popularitātes pamatā ir ne tikai paša komponista, bet arī režisoru un diriģentu nopelns. M. Brauna komponētā kora mūzika vairākkārt skanējusi Vispārējos latviešu dziesmu svētkos. Mesa Saule. Pērkons. Daugava atskaņota vairāk nekā 100 reizes Latvijā, Anglijā, Vācijā, Somijā un Izraēlā.

2001. gadā M. Brauns saņēmis Kultūras ministrijas balvu par grandiozo muzikālo gaismas uzvedumu Sapnis par Rīgu.

„Šis ir mans jubilejas koncerts,” komponists atzīstas. „Bet es pats to sev laikam nebūtu sarīkojis. Būtībā jau man jāpateicas par to maniem draugiem, Nikam Matvejevam, režisoram Uģim Brikmanim, diriģentam Uldim Kokaram un Rīgas kamerkorim Ave Sol.”

M. Brauns stāsta: „Ulda tēvs Imants man Dārziņos drusku mācīja diriģēšanu, mēs satuvinājāmies maestro dzimšanas dienai iestudējot korim Brāli. Es pats esmu vecs korists, kādu brīdi strādāju arī kā kordiriģents. Tāpēc daļa manu populāro melodiju nereti pāriet citā kvalitātē, tās aranžētas korim. Man patīk mūziku turpināt - no solo līdz kora versijai. Koris jau melodiju var izdziedāt stiprāk, un visi mani koru hīti varbūt atnākuši pie manis tāpēc, ka zinu, ko korim vajag. Korim es rakstu labprāt. Esmu viens no viņiem. Kā mūzika atnāk? Citreiz tā dzimst mokās, citreiz nejauši, kā rotaļājoties, citreiz tev to uzdāvina pēkšņi. Un tu tikai paspēj nodomāt - paga, paga, paga.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja