Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Par Zelta mikrofona 2017 labāko dziesmu kļūst Debesis iekrita tevī

Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons 2017 kategorijā Labākā dziesma saņēmis Marata Ogļezņeva sarakstītais, Prāta vētras un Musiqq kopīgi izpildītais skaņdarbs Debesis iekrita tevī, bet kategorijā Gada albums triumfējis grupas Carnival Youth albums Propeller. Prāta vētras un Musiqq izpildītā dziesma pirmdien uzvarēja arī kategorijās Alfas gada dziesma un Radio hits.

Savukārt Carnival Youth ar albumu Propeller uzvarēja arī nominācijā Alternatīvās vai indie pop mūzikas albums. Kategorijā Debija uzvarēja Justs ar ierakstu Heartbeat.

Balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā tika pasniegta Latvijas Radio bērnu vokālā ansambļa Dzeguzīte vadītājai Dailai Martinsonei.

Par labāko popmūzikas albumu tika atzīts grupas Rīgas modes ieraksts Fantastiski. Roka vai metāla mūzikas albuma titulu ieguva grupas Dzelzs vilks ieraksts Perfekta rītdiena.

Par labāko videoklipu tika atzīts Agneses Rakovskas klips dziesmai Vienaldzības, savukārt par gada koncertierakstu tika atzīts Intara Busuļa, Abonementa orķestra un Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts.

Nominācijā Akadēmiskās mūzikas albums uzvarēja Latvijas Radio kora, ansambļa Sarband un diriģenta Kaspara Putniņa ieraksts Canticum Canticorum, par kategorijas Bērnu mūzikas albums uzvarētāju kļuva Nando ieraksts Mamma mani apēdīs.

Nominācijā Džeza vai blūza mūzikas albums laurus plūca Denisa Pašvekviča, Kristiana Franka, Ārona Parksa, Keneta Dāla Knūdsena un Lisbetes Gieras ieraksts Yours Faithfully.

Par gada Elektroniskās vai deju mūzikas albumu tika nosaukts Gas of Latvia albums Swan Lake, nominācijā Hip hop mūzikas albums uzvarēja Mesa ar albumu Mesa.

Kategorijā Instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums uzvarēja Riharda Zaļupes albums Z Atmosfēras, nominācijā Šlāgera vai kantrī mūzikas albums uzvarēja grupas Klaidonis ieraksts Ar smaidu saulrietā.

Savukārt nominācijā Tautas vai pasaules mūzikas albums uzvarēja dažādu izpildītāju ieraksts Trejdeviņi koklētāji.

Mūzikas ierakstu gada balvu Zelta mikrofons organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Micrec PM.

Top komentāri

Ddd
D
Katrā bildē, katrā kadrā kur rādija skatuvi, tur centrāli gozējas pompozākais Latvijas āteo kredītu zīmols. Atsita visu vēlmi sekot šim pasākumam. Skumji ka krītam tik zemu.
Raimonds
R
Dīvaini rezultāti, izskatās, ka par maz mūzikas 2016.gadā radīts, lai varētu būt vismaz minimāla konkurence. 16 nominācijas tad krietni jāmazina, lai nesanāk, ka Justs, kuram ir tikai viena dziesma, tiek pasludināts par gada debiju. Daļā nomināciju vispār nekādas konkurences. Prieks par Mesa, priekš Latvijas iespējām tas ir fantastisks albums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja