Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Piektdien sāksies nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2015

Piektdien, 2. oktobrī, koncertzālē Palladium notiks nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu mežs 2015 pirmais koncertvakars, kas būs veltīts ritmiskajai mūzikai un eksperimentiem tajā, informēja festivāla pārstāvis Rihards T. Endriksons.

Vakara zvaigzne būs britu elektronikas mūziķis un basģitārists Squarepusher, kas jau 90. gados kļuva par vienu no pasaulē redzamākajiem tā dēvētās inteliģentās deju mūzikas eksponentiem, pārstāvot izdevniecību Warp Records, kas vēl nebijušā veidā apvienoja indie mūziku un eksperimentus elektronikā. Rīgā Squarepusher prezentēs savu iespaidīgo audiovizuālo šovu, kā arī materiālu no pēdējā albuma Damogen Furies un agrākus skaņdarbus.

Šajā vakarā uzstāsies arī robustas, trokšņainas un strukturāli neparedzamas deju mūzikas producents Powell no Lielbritānijas, kā arī virkne aktuālu mūziķu no jaundibinātās novatoriskās mūzikas platformas SHAPE, to skaitā trance mūzikas dekonstruētājs Lorenco Senī, portugāļu afro-house aktualitāte DJ Nigga Fox, duets Pasajera Oscura, kas savā mūzikā apvieno elektroakustiskās mūzikas, tehno un tumšās ambientās mūzikas elementus, kā arī pašmāju Mārtiņš Roķis alias N1L, kura jaunizdotais ieraksts Wrong Headspace nupat tika nosaukts par "nedēļas EP" populārajā britu ierakstu veikalā Boomkat

Skaņu mežs notiek jau 13. reizi. Festivāla mērķis ir atainot jaunākās norises mūzikā, piedāvājot aktuālus eksperimentus no visdažādākajiem mūsdienu mūzikas laukiem, ieskaitot deju mūziku, brīvo improvizāciju, laikmetīgo mūziku un radikālākas elektroniskās un rokmūzikas formas. 

Skaņu mežs 2015 turpināsies arī nākamnedēļ – 9. un 10. oktobrī tas noritēs mūzikas namā Daile, piedāvājot uzsvērtu žanrisku daudzveidību: koncertvakaros būs dzirdama Frederika Rževska vēlīnā klaviermūzika paša komponista izpildījumā, Kristofa Hīmana "kino ausij", dīdžeja un producenta Džeimsa Holdena dzīvās elektroniskās mūzikas uzstāšanās, kā arī daudzi citi priekšnesumi.

Biļetes nopērkamas Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja