Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rajecka gatavojas jubilejas koncerttūrei

Viena no latviešu spilgtākajām dziedātājām Olga Rajecka šogad atzīmē 50 gadu jubileju, kā arī trīs desmitgades, kas aizvadītas uz profesionālās skatuves. Jubilejas O.Rajecka uztver ar ierasti apņēmīgo smaidu un pārliecību, ka svētki ir jāsvin. Tādēļ pavasarī viņa sava talanta cienītājus aicinās uz jubilejas koncertiem, portālam Diena.

lv vēsta kompānijas Mikrofona ieraksti pārstāvji.Martā un aprīlī paredzētās koncertturnejas grafiks vēl tiek saskaņots, bet jau ir ieplānotas uzstāšanās Valmierā, Liepājā, Madonā, Jelgavā, Ventspilī. Jubilejas tūre noslēgsies 24.aprīlī ar koncertu Latvijas Nacionālajā operā Rīgā. Speciāli šai turnejai tiek gatavota jauna koncertprogramma, kurā O.Rajecka dziedās gan pašai tuvākās Imanta Kalniņa dziesmas, gan daudzus hītus no citiem savas garās un intensīvās karjeras periodiem.Koncertu producenta Elita Mīlgrāve stāsta: „Olga mums ir nacionālais dārgums. Šis ir gadījums, kad mākslinieks aug kopā ar publiku, progresē tās acu priekšā un, pateicoties vitāli šerpajam raksturam un spilgtajām skatuves dotībām, neatstāj vienaldzīgos jau vairākās paaudzēs. Olgas nesenais sniegums Imanta Kalniņa Lielajās dziesmās apliecināja - viņa ir sava talanta pilnbriedā. Nebaidos teikt, ka Latvijā jau labu laiku nav viņai līdzvērtīgas dziedātājas un nešaubos, ka Olgas jubilejas iznāciens būs īpaši košs, temperamentīgs un izjusts. Jo viņa visu dara pa īstam.”Lai arī O.Rajecka skatuves gaitas sāka jau 15 gadu vecumā ansamblī Lāčplēsis, par profesionālās darbības īsto sākumu viņa uzskata dalību visā bijušajā PSRS iecienītajā vokālajā kvartetā Eolika 80.gadu sākumā. Sekoja vairāki leģendāri gadi I.Kalniņa grupā _Turaidas Roze _un piedalīšanās grupās un projektos Bāze 7, Tango,_ Jumis un Dāmu pops_, kā arī aktīva solo darbība.Pērn kopā ar Turaidas Rozi un Liepājas Simfonisko orķestri, uzstājoties I.Kalniņa dziesmu programmā Lielās dziesmas, O.Rajecka sevi atkal apliecināja kā spilgtu un universālu mākslinieci, kam pa spēkam sarežģītas vokālās partijas un plaša diapazona emocionālās toņkārtas.Starp viņas populārākajiem hītiem dažādos laikos un sastāvos bijušas tādas dziesmas kā Noktirne, Zemeņu lauks, Lielā zive, Apvij rokas, Svētku diena, Ai, māsa, Lietuva, Nelaid, māte bērnus mežā, Varbūt rīt, Kad man vairs nebūs 16, Ziemeļvējā, Ar baltu krītu uzrakstīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devusies aktrise Baiba Indriksone

92 gadu vecumā mūžībā devusies teātra un kino aktrise Baiba Indriksone (22.02.1932–14.05.2024), liecina Latvijas Nacionālā teātra mājaslapā publicētā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja