Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rīgā un Liepājā atskaņos Džuzepes Verdi Rekviēmu

Šonedēļ Liepājā un Rīgā Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) un valsts akadēmiskais koris Latvija diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā atskaņos Džuzepes Verdi _Rekviēmu._Dz. Verdi Rekviēms, kas Liepājā pēdējo reizi ir skanējis pirms aptuveni 20 gadiem, būs klausāms Liepājas Latviešu biedrības namā koncertciklā Eiropas dārgumi 24. novembrī plkst.19, informē LSO sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.Savukārt Rīgā, Lielajā ģildē Dž. Verdi Rekviēma koncerts notiks 25. novembrī plkst. 19.30, informē Latvijas Koncerti sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

„Ir vērtīgi dzirdēt šo izcilo, no pirmās līdz pēdējai notij pārdomāto skaņdarbu tieši šajā laikā, kad gatavojamies pirmajai adventei un pārdomājam gada laikā padarīto,” uzsver A. Lakstīgala.

Bez valsts akadēmiskā kora Latvija LSO galvenais diriģents A. Lakstīgala Rekviēma atskaņošanai ir aicinājis arī Latvijas Nacionālās operas solistus Juliannu Bavarsku (soprāns), Kristīni Zadovsku (mecosoprāns) un Krišjāni Norveli (bass). Sākotnēji plānotā tenora Andra Ludviga vietā koncertā uzstāsies spožs gruzīnu solists George Oniani, kurš ar savu balsi ir apbūris klausītājus ne tikai Gruzijā un Latvijā, bet arī lielākajos pasaules opernamos.

Dž. Verdi Rekviēmu mēdz dēvēt par vēl vienu Verdi operu - tik emocionāli spēcīga ir kontrastu pārpilnība, dramaturģiskais spriegums un solo balsu, ansambļu un kora daudzveidīgā saspēle.

Rekviēma tapšanas ideja dzimusi 1873. gadā, kad nomira ievērojamais dzejnieks Alesandro Manconi. Piecus gadus iepriekš, 1868. gadā, uzzinot par komponista Džoakīno Rosīni nāvi, meistara piemiņai par godu Dž. Verdi jau lūdzis vairākiem itāļu komponistiem katram komponēt pa rekviēma daļai (pats Dž. Verdi komponējis Libera me). Šāds daudzu autoru rekviēms patiešām tika sacerēts, taču atskaņojumu nepiedzīvoja.

Brīvības ideju dzejnieka A. Manconi viņsaules gaitām sākoties, Dž. Verdi nolēma komponēt rekviēmu viens pats un visā pilnībā. Nedaudz variējot, viņš jaundarbā iekļāvis arī iepriekš rakstīto Libera me. Dž. Verdi Rekviēmā vienlīdz spēcīgi iezīmējas pasaulīgais un pārlaicīgais.

Biļetes uz Dž. Verdi Rekviēma koncertiem Liepājā un Rīgā var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja