Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā uzstāsies elektroniskās popmūzikas mākslinieks Jāko Eino Kalevi

Pasākumu sērijas Zemlika nāk… ietvaros 9. februārī klubā ONE ONE Rīgā koncertu sniegs somu elektroniskās popmūzikas mākslinieks Jāko Eino Kalevi (Jaakko Eino Kalevi), informēja koncerta rīkotāji.

Pastāvīgas tiešsaistē būšanas laikmetā atslēgties ir kļuvis par luksusu. Šai idejai Helsinkos dzimušais un Berlīnē dzīvojošais psihedēliskais sapņotājs un bijušais tramvaja vadītājs Jāko Eino Kalevi veltījis savu pēdējo albumu Out Of Touch. Mūziķis tajā sev piemītošajā manierē apspēlē šo tik “svarīgo un svētlaimīgo būšanu”, ilustrācijām izmantojot personiskus stāstus no ikdienas "trādi rīža". Pēc Atēnās pavadītā laika, kad dzimusi lielākā daļa albumā ietverto ideju, Jāko aizdomājies par gluži vienkāršo:

“Ikviens saprot, ko nozīmē nebūt saskarsmē, un mūsdienās šādam stāvoklim ir negatīva pieskaņa – tas nozīmē nezināt pēdējos jaunumus. Es uzskatu, ka nebūt saskarsmē ir, iespējams, ideālākais no stāvokļiem, kurā atrasties.”

Kā daudzkārt iepriekš, arī svaigākā albuma materiālu Jāko radījis un iemūžinājis viens pats studijās Helsinkos un Berlīnē, koncertos talkā aicinot pavadošo grupu, savus domubiedrus. Piesauktais “ikdienas trādi rīdis” ierakstā izskan caur atmiņu stāstiem no bērnības, nakts piedzīvojumiem, sapņiem un gadījuma tikšanās reizēm.

“Kad biju bērns, visvairāk baidījos no narkomāniem un citplanētiešiem. Es dzīvoju laukos un vienmēr priecājos par iespēju ciemoties pie brālēna pilsētā, jo laukos ir lielākā iespējamība, ka tevi nolaupīs citplanētieši – tur Ir mazāk cilvēku, no kuriem izvēlēties,” atceras Jāko un par to runā vienā no albuma dziesmām.

Pēc sava pirmā koncerta Latvijā 2016. gadā fon Stricka villā Rīgā Jāko ir ne vien strādājis pie jau piesauktā un šī gada oktobrī klajā nākušā ieraksta, bet paguvis piedalīties arī Deivida Bērna (David Byrne) albuma American Utopia ierakstā, muzicēt kopā ar beļģu kulta apvienību Aksak Maboul, izdot debijas plati kopā ar savu bērnības draugu Sami Toroju (Sami Toroi) kā Man Duo un aizvadītajā vasarā nospēlēt koncertu terasē Zaļa Zāle Cēsīs. Nākošā gada sākumā kopā ar domubiedriem viņš dodas Eiropas turnejā un atkal piestās Rīgā, lai, “atslēdzies no mūsdienu pasaules un tās ritma”, būtu kopā pa īstam ar saviem klausītājiem.

Biļetes uz Jāko Eino Kalevi koncertu 9. februāri klubā ONE ONE Rīgā nopērkamas elektronisko biļešu tirdzniecības vietnē internetā Bezrindas.lv. Ņemot vērā koncerta norises vietas ietilpību, pārdošanā ierobežots skaits biļešu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja