Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Rīgas Domā notiks gregorisko dziedājumu koncerts

28.decembrī plkst. 19 Rīgas Domā notiks tradicionālais vokālās grupas Schola Cantorum Riga Ziemassvētku gregorisko dziedājumu koncerts Puer natus, kurā piedalīsies arī ērģelnieks Aigars Reinis.Līdzās jauniem un jau agrāk izskanējušiem Ziemassvētku gregoriskajiem dziedājumiem, kas klausītājus ievedīs viduslaiku klosteru mistērijas noskaņās, koncertā varēs baudīt arī krāšņas un apcerīgas dažādu laikmetu ērģeļmūzikas pērles - J.

S.Baha, L.K.Dakēna, M.Rēgera un N.Hakima skaņdarbus, portālam Diena.lv vēsta koncerta rīkotāji.Koncerta vadmotīvs ir slavenais viduslaiku antifons Puer natus, kas apdzied Kristus bērna piedzimšanu. Šis antifons jau 10.gadsimtā benediktīniešu klosteros ir bijis visiemīļotākais Ziemassvētku dziedājums.Aigars Reinis (1975) ērģeļspēli ir studējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora T.Dekšņa, kur beidzis arī maģistratūru. A.Reinis ir guvis panākumus Lahti starptautiskajā ērģelnieku konkursā Somijā un Erfurtes ērģelnieku konkursā Vācijā Koncertējis Vācijā, Čehijā, Polijā, Francijā, Ungārijā, Itālijā, Norvēģijā, Zviedrijā, regulāri koncertē Rīgas Domā un citās Latvijas baznīcās.

Vokālā grupa Schola Cantorum Riga ir dibināta 1995.gadā, specializējas dažādu senās mūzikas žanru, īpaši gregoriskā korāļa, autentiskā interpretēšanā. Grupa regulāri piedalās senās mūzikas festivālos un koncertos Latvijā un ārzemēs, sadarbojoties ar dažādiem mūziķiem. Grupa ir ierakstījusi septiņus mūzikas albumus. Grupas vadītājs un dibinātājs Guntars Prānis (1971) ir pazīstams kā senās mūzikas pētnieks un diriģents. Viņš ir arī J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas asociētais profesors un senās mūzikas meistarklašu lektors Latvijā un ārzemēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja