Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sākas LR3 Kamermūzikas studijas koncertu jaunā sezona

Latvijas Radio 3 – Klasika šajā svētdienā, 28. oktobrī, plkst.15 piedāvā pirmo šīs sezonas kamermūzikas studijas koncertu un tiešraidi. Solo programmu ar R. Šūmaņa un F. Lista opusiem atskaņos starptautisko konkursu laureāte, Šveicē dzīvojošā latviešu pianiste Arta Arnicāne, informē Latvijas Radio pārstāvji.

Koncertā Latvijas Radio 1. studijā Artas Arnicānes solo programmā izskanēs Roberta Šūmaņa cikls Meža ainas op. 82 un Ferenca Lista Sonāte si minorā.

Jaunā latviešu pianiste Arta Arnicāne pieder pie tiem mūziķiem, kas nenogurstoši nes Latvijas vārdu pasaulē. Īpaši spilgti Arta sevi pieteikusi pēdējos gados, iegūstot augstākās godalgas starptautiskos pianistu konkursos Šveicē, Anglijā, Polijā un Spānijā. 2011. gada vasarā izcīnītā uzvara pasaulslavenajā konkursā Prāgas Pavasaris būtiski ietekmējusi pianistes starptautiskās koncertdarbības attīstību. 2011./2012. sezonā Arta koncertējusi dažādos kamermūzikas sastāvos, solo un ar orķestriem Lielbritānijā, Spānijā, Čehijā un Šveicē, šī gada decembrī viņa muzicēs slavenajā Megaron koncertzālē Salonikos, Grieķijā.

Arta ir ieguvusi vairākus maģistra grādus, ar izcilību absolvējot Latvijas Mūzikas Akadēmiju profesora Sergeja Osokina klavieru klasi, Skotijas Karalisko Mūzikas Akadēmiju un Cīrihes Mākslu Universitāti, kurā jaunā pianiste studējusi pasaulslavenā profesora Homero Frančeša klavieru klasē. Savas zināšanas un prasmes Arta papildinājusi izcilu mākslinieku meistarklasēs, kā arī aktīvi piedaloties starptautiskos pianistu konkursos.

Klausītājus aicinām šo bezmaksas koncertu apmeklēt arī klātienē, iepriekš atsūtot pieteikumu uz e-pasta adresi [email protected] vai zvanot pa tālruni 67206647.

Vairāk par pianisti iespējams uzzināt viņas mājas lapā www.artaarnicane.com, bet koncerta tiešraidi klausīties arī mājas lapā www.latvijasradio.lv. Latvijas Radio 3 – Klasika jaunumiem seko līdzi www.twitter.com/Klasika_LR3 un www.facebook.com/programma.klasika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja