Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sākas Rīgas Brass simpozijs - gaidīts ikviens

Šonedēļ no 11. līdz 15. aprīlim Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) norisinās 12. Starptautiskais Rīgas Brass simpozijs.

Simpozija viesi šogad ir profesori un orķestru mūziķi no Barselonas, Leipcigas, Ļubļanas, Tallinas un Stokholmas, kā arī 23 studenti no Barselonas Konservatorijas, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmijas, F. Mendelsona-Bartoldi Leipcigas Mūzikas augstskolas, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas un Stokholmas Karaliskās Mūzikas augstskolas. No JVLMA un Latvijas mūzikas vidusskolām piedalās ap 30 jauno mūziķu. 

Rīgas Brass simpozija ietvaros izskanēs vairāki koncerti: 12. aprīlī plkst. 18 JVLMA Lielajā zālē – F. Mendelsona-Bartoldi Leipcigas Mūzikas augstskolas mežragu ansambļa koncerts, 13. aprīlī plkst. 18 Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas koncertzālē izskanēs projekta laikā sagatavotie skaņdarbi dažādiem pūšaminstrumentu ansambļiem, savukārt 15. aprīlī plkst. 17 JVLMA Lielajā zālē simpozija noslēguma koncertā uzstāsies Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris Jāņa Retenā vadībā kopā ar solistiem – projekta dalībniekiem un viesiem un dažādi ansambļi.

Jau pirms Rīgas Brass simpozija sākuma, pateicoties Erasmus BIP projektam, simpozija dalībnieki noklausījās trompetista un JVLMA docētāja Jensa Emila Holma un Stokholmas Karaliskās Mūzikas augstskolas pedagoga Toma Poulsona tiešsaistes lekciju, kurā viņi dalījās ar projekta dalībniekiem domās par efektīvām vingrināšanās metodēm un paņēmieniem, psiholoģisko treniņu, kā dažādot šo procesu, padarot interesantu un panākot rezultātu.

Šonedēļ meistarklases JVLMA telpās notiek katru simpozija dienu, un tās var apmeklēt ikviens interesents – informācija par tām ir atrodama Mūzikas akadēmijas mājaslapā jvlma.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja