Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Simfoniskās mūzikas lielkoncertā A.Lakstīgala pirmo reizi LSO diriģēs publikas priekšā

Sestdien, 16.janvārī Lielajā ģildē notiks Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncerts. Tajā pirmo reizi publikas priekšā Liepājas simfonisko orķestri (LSO) diriģēs jaunais orķestra galvenais diriģents Atvars Lakstīgala, raksta portāls Rekurzeme.lv. Ar A.Lakstīgalu sadarbība pagaidām ieplānota pusotra gada garumā.

A.Lakstīgala LSO galvenā diriģenta amatā stājās Imanta Rešņa vietā, kurš kā orķestra mākslinieciskais vadītājs bija strādājis 16 gadus. Uz portāla Rekurzeme.lv jautājumu: “Vai uzskatāt, ka no Kultūras ministrijas un ministra Inta Dāldera puses notiek apzināta vēršanās pret LSO vai Jums, lai novājinātu kolektīvu?” I.Resnis atbildējis ar pārliecinošu “Jā!!!”.Šādu iespējamu KM rīcību gan apšaubījis orķestra direktors Uldis Lipskis, norādot, ka “neesmu manījis šādas nelietības pazīmes. Redzu labus nodomus, bet ierobežotas iespējas”.  U.Lipskis portālam arī pastāstījis, ka dziļas krīzes simptomi orķestra kolektīvā bijuši jau sen, tikai no plašākas sabiedrības tie rūpīgi slēpti. U.Lipskis norādījis, ka zināmā mērā pie problēmu samilzuma vairnojama arī līdzšinējā LSO darbības sistēma – darbojies vēl padomju laikā iedibinātais menedžmenta modelis. Taču turpmāk valdes loceklis (orķestra direktors) uzņemsies atbildību par galarezultātu, savukārt galvenais diriģents būs atbildīgs par māksliniecisko pusi. Darbosies arī ievēlēta mākslinieciskā padome, kas varēs arī spriest par mūziķu vai diriģentu darba kvalitāti.

Top komentāri

doma
d
Neesmu nekāds 'resņa drauģelis', un kad tev pieleks,tad sapratīsi ,ka ne par Resni ir runa ,bet 'par sirdsapziņām:))))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja