Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sirds stīga, kas skanēs vienmēr

Koncerttūre Mans draugs Mārtiņš Freimanis – visā Latvijā

Mārtiņa Freimaņa mūzika joprojām interesē ne tikai viņa laikabiedrus, bet to klausās pat seniori un dziesmas līdzi dzied arī jaunā paaudze. Katram noteikti ir savs pirms vairākiem gadiem viņsaulē aizgājušā mūziķa dziesmu Top 10 – Kad Ēģiptē sniegs, Maijpuķītēm jāpaliek, Satīties, sapīties, Dzīve kā košums, Tu esi mans draugs...

Pirms nedēļas klajā nācis veltījumu albums Mans draugs Mārtiņš Freimanis, kurā populāri mūziķi izpilda Mārtiņa dziesmas, kas viņus visvairāk uzrunājušas. Albuma prezentācija vainagojas ar košiem koncertiem šoruden visā Latvijā. Pirmais koncerts – šovakar, 28. augustā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā.

Koncertos uzstāsies Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Ivo Fomins, Andris Ērglis, Līvi, Refleksija, Kārlis Būmeisters, Z-Scars, Olga Rajecka, Katrīna Bindere, Madara Grēgere, Maija Kalniņa un citi mūziķi. Katrā koncertā mākslinieku sastāvs atšķirsies. Skanēs Mārtiņa Freimaņa dziesmas, kā arī vēl nekad nedzirdētas viņa populārāko dziesmu versijas ar Jāņa Strazda veidotām aranžijām. Koncerta koncepciju veido aktrise un režisore Marija Bērziņa.

Iznākusi arī muzikoloģes Daigas Mazvērsītes veidotā biogrāfiskā grāmata. Tajā savos stāstos dalījušies Mārtiņa Freimaņa laikabiedri un tuvākie cilvēki. Lai cik atvērts Mārtiņš bija, daudzas viņa dzīves lappuses līdz šim bijušas nezināmas. Grāmatas atvēršanas svētki notiks šovakar Dzintaros, koncerttūres pirmajā vakarā.

Koncerttūres producente Elita Mīlgrāve stāsta: "Atmiņas par draugiem ir dzīvas tad, ja mēs tās kopīgi pārskatām. Gatavojoties koncerttūrei, mēs šajās atmiņās ieskatāmies īpaši aktīvi un dungojam Mārtiņa dziesmas ļoti bieži – arī jaunās, varbūt vēl ne tik pierastās versijas. Domāju, ka ikviens koncerts būs īpašs un unikāls gan atšķirīgā mākslinieku sastāva dēļ, gan katra apmeklētāja emociju un līdzdalības dēļ."

Koncertu sēriju caurvij arī skaists virsmērķis, kuru tūres organizatori Micrec PM un Mārtiņa Freimaņa fonds, kā arī mūziķi uzņēmušies sadarbībā ar Bērnu paliatīvās aprūpes biedrību (BPAB). Koncertos būs iespēja ziedot, lai atbalstītu neārstējami slimu bērnu aprūpes multifunkcionālā centra Sapņu tilti celtniecību. Centram dots Freimaņa dziesmas nosaukums ar domu, ka tas bērniem, par spīti viņu veselības stāvokļa radītajiem ierobežojumiem, būs kā sapņu tilts uz priecīgu, kvalitatīvu un pilnvērtīgu dzīvi. Daktere Anda Jansone, BPAB valdes priekšsēdētāja, informē, ka patlaban Latvijā un Baltijā nav analoģiska centra un tā tapšana nav iespējama bez sabiedrības atbalsta.

Koncerttūre Mans draugs Mārtiņš Freimanis pēc šīvakara koncerta Dzintaros turpināsies 22. septembrī Liepājā, 12. oktobrī Tukumā, 3. novembrī Jelgavā, 10. novembrī Aizputes novadā, 30. novembrī Valmierā, 8. decembrī Rēzeknē, 11. decembrī Ķīpsalas hallē Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja