Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Šišons paraksta viesdiriģenta sadarbības līgumu ar LNSO

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ar prieku paziņo, ka pagājušajā nedēļā tika parakstīts līgums ar diriģentu Karelu Marku Šišonu par trīs koncertu diriģēšanu Rīgā šajā koncertsezonā, vēsta LNSO pārstāve Sondra Lāce.

LNSO apstiprina, ka koncerti Šimkus & Šišons 22. un 23. februārī, uz kuriem gan biļetes jau ir izpārdotas, un Sezonas noslēguma koncerts17.maijā, kā iepriekš plānots, notiks Karela Marka Šišona vadībā. Diemžēl 22. marta koncertu Varoņa dzīve Šišons nediriģēs, taču koncerts notiks kā plānots spāņu izcelsmes diriģenta Dāvida Himenesa Karreras (David Gimenez Carreras) vadībā.

Tāpat LNSO atgādina, ka līdz š.g. 1.janvārim diriģents K.M.Šišons bija LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs, taču katastrofālā finansējuma dēļ diriģents pieņēma lēmumu lauzt līgumu, jo neredzēja iespēju turpmāk celt orķestra māksliniecisko kvalitāti.

"Mēs ļoti priecājamies, ka spējām vienoties ar Maestro Šišonu par nosacījumiem, lai vismaz divas no plānotajām trim koncertprogrammām varētu tikt atskaņotas viņa vadībā. Koncerti jau šobrīd ir gandrīz izpārdoti, tādēļ ar lielu nepacietību gaidām Maestro ierašanos Rīgā jau pavisam drīz. Karelu Marku Šišonu Rīgas klausītāji vienmēr ir uzņēmuši ar lielu atsaucību un mīlestību, tādēļ mēs ceram, ka tas nākotnē mudinās Maestro atgriezties Rīgā vēl un vēl," atzīst LNSO valdes locekle Ilze Paidere-Staķe.

Koncertā Šimkus & Šišons būs iespēja dzirdēt Johannesa Brāmsa Pirmo koncertu klavierēm ar orķestri re minorā op. 15, kā arī Pētera Čaikovska Sesto, Patētisko simfoniju si minorā op.74. Šo koncertu 22.februāra vakarā no plkst.19 tiešraidē būs iespējams klausīties arī Latvijas Radio programmā Klasika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja