Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Skaņu mežs atvadās no Miera ielas un izziņo festivāla programmu

Šonedēļ “Skaņu mežs” atvadās no sava puspagrabiņa Miera ielā 12. Tas tiks atzīmēts pastiprināti piektdien, 22.jūlijā, ar izvērstu muzikālo programmu, informē organizatoru pārstāvis Viestarts Gailītis. Piedalīsies “Dubna” un citi mākslinieki.Savukārt ceturtdien, 21.jūlijā, pasākums notiks “Skaņu meža” bāriņam/ierakstu veikalam reizē ierastajā starpžanru formātā – piedāvājot mūziku no kādas radošas profesijas pārstāvja, kuru apgarojusi mūzika.

Šonedēļ tas būs dzejnieks Marts Pujāts, kas 23:00 spēlēs taustiņinstrumentu. Organizatori atgādina, ka pagājušajā nedēļā izpaudās rakstnieks Edmunds Frīdvalds.Jau zināmi arī devītā nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas festivāla “Skaņu mežs” atsevišķi dalībnieki. Programmā būs pieprasītākais krievu elektroniķis Mujuice, vokālais un perkusiju duets “Wildbirds & Peacedrums”, kas 2007.gadā tika atzīts par labāko džeza projektu Zviedrijā; stilistiski unikālais Londonas duets “Hype Williams”, kas ir viens no karstākajiem vārdiem jaunajā mūzikā; Bruklinas etnomuzikologs Braiens Šimkovics ar leģendāro DJ projektu/emuāru “Awsome Tapes From Africa”, kas šogad uzstājās Venēcijas Biennālē un lielākajos vasaras festivālos; “supergrupa” “Angel”, kas vieno tādus mūziķus kā čellisti Hilduru Gudnadotiru (grupa Múm), vācu elektronikas veterānu TM Schneider un pašu Ilpo Vaisanenu no leģendārā elektronikas dueta Pan Sonic, ziņo organizatori.Īpašs uzsvars šogad būs uz jaunajiem mūziķiem no Austrumeiropas un Centrāleiropas, jo šie reģioni ir pakāpeniski izaudzinājuši starptautiskas klases mūzikas novatorus. Gaidāmā programma, kas vēl tiks nedaudz papildināta ir sekojoša:16.septembrī izvēle kritusi uz ritmisko un deju mūziku:Awsome Tapes from Africa (ASV), Gangpol & Mit (Francija), Hype Williams (Lielbritānija), Natalia Beridze (Gruzija),  NP (Polija), Elektro Guzzi (Austrija),  Dunian (Latvija), Oyaarss (Latvija), Mujuice  (Krievija), Brokenchord (Lietuva), Raime (Lielbritānija).17. septembrī skanēs koncertmūzika:Svarte Greiner (Norvēģija), Kevin Drumm (ASV),  Thomas Ankersmit (Nīderlande), Skull Defekts & Tommi Karkonen (Zviedrija/Somija), Kammerflimmer Kolektieff (Vācija),  Angel (Īslande, Vācija, Somija), Wildbirds & Peacedrums (Zviedrija).Ieeja festivālā tiek piedāvāta per iespējami demokrātiskām cenām. Pirmie simts abonenti uz abām festivāla dienām  maksā tikai 10 latus, pēc tam – 12 lati. Savukārt vienas dienas biļetes uz festivālu iepriekšpārdošanā maksā 7 latus, bet pie ieejas – Ls 9.Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja