Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Starptautisko Džeza dienu Latvijā ieskandinās saksofonists Ivans Mazuze

Šis ir devītais gads, kopš aizsākta UNESCO Starptautiskās Džeza dienas svinēšanas tradīcija Latvijā. Tās ieskaņas pasākums notiks jau 21. aprīlī plkst. 20 M/Darbnīcā, kur uzstāsies komponists un saksofonists Ivans Mazuze kopā ar bundzinieku Rakelu Toresu, kā arī latviešu mūziķiem, pianistu Artjomu Sarvi un kontrabasistu Pēteri Liepiņu, informēja organizatoru pārstāve Aleksandra Line.

Ivans Mazuze ir Norvēģijā dzīvojošs komponists, saksofonists un pasaules mūzikas mākslinieks. Sācis mācīties klavierspēli un pūšamos instrumentus dzimtajā Mozambikā ar fokusu uz džeza mūziku un improvizāciju, vēlāk pievērsies džeza kompozīcijas un muzikoloģijas studijām Keiptaunas universitātē Dienvidāfrikā, kur arī saņemis maģistra grādu.

Kopš 2009. gada Ivans Mazuze dzīvo Norvēģijā un pārstāv globālo džezu, sadarbojoties ar daudziem vietējiem mūziķiem un kultūras iestādēm, kā arī ir mentors Starptautiskās Džeza dienas svinībām gan Norvēģijā, gan Mozambikā.

Viņš ir vairāku albumu izdevējs, katrs no tiem ir sagādājis to autoram vairākus starptautiskus apbalvojumus un ārvalstu kritiķu uzslavas. "Es gaidu brīdi, kad varēšu dalīties ar savu mūziku un dalīt skatuvi ar Latvijas džeza mūziķiem – tā noteikti būs lieliska muzikālā mijiedarbība, kurā ieguvēji būsim mēs visi," saka Ivans Mazuze.

Kubiešu izcelsmes bundzinieks un perkusionists Rakels Toress dzīvo Norvēģijā jau 12 gadus. Kopš 2015. gada viņš ir Ivana Mazuzes ansambļa dalībnieks, ceļojot pa visu pasauli, ieskaitot Dāniju, Dienvidkoreju, Norvēģiju, Itāliju un citas valstis. Kopā ar ārzemju mūziķiem koncertā piedalīsies arī pianists Artjoms Sarvi un basists Pēteris Liepiņš.

2011. gadā UNESCO oficiāli atzina 30. aprīli par Starptautisko Džeza dienu ar mērķi uzsvērt džeza žanru un tā diplomātisku lomu visas zemeslodes iedzīvotāju apvienošanā. Šie svētki vieno mācību iestādes, māksliniekus, vēsturniekus, džeza speciālistus un entuziastus visā pasaulē.

Biļetes uz pasākumu iegādājamas www.aula.lv un uz vietas M/Darbnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja