Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vaska fonda labdarības koncertā muzicēs Elīna un Vestards Šimkus

Trešdien, 27.decembrī, plkst. 19 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Saulcerītes zālē notiks Vaska fonda rīkotais tradicionālais latviešu kamermūzikas labdarības koncerts Gaismas nākšana, kurā piedalīsies operdziedātāja Elīna Šimkus un pianists Vestards Šimkus, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā skanēs romantiskas un abiem māksliniekiem personīgi nozīmīgas latviešu autoru solo dziesmas, kuras komponējuši Jāzeps Mediņš, Jānis Mediņš un Jāzeps Vītols. Tāpat būs iespēja dzirdēt arī Vestarda Šimkus klaviermūziku un Ērika Ešenvalda Dvēseles dziesmas īpašu versiju balsij un klavierēm, kā arī speciāli šim koncertam komponētu Jēkaba Jančevska jaundarbu. Koncertprogramma veidota kā saruna ar klausītāju, kur mūzika mīsies ar mūziķu stāstiem par programmai izvēlēto darbu nozīmi abu mākslinieku radošajā dzīvē.

Latviešu soprāns Elīna Šimkus ieguvusi bakalaura grādu operdziedāšanā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un maģistra grādu vokālajā mākslā Norvēģijas Mūzikas akadēmijā. Elīna ir laureāte VII Klaudijas Taevas starptautiskajā dziedāšanas konkursā jaunajiem operdziedātājiem. Piedalījusies Frīdemana Roliha, Elizabetes Nortbergas-Šulcas, Barbaras Dobretsbergeras un Rodžera Viņjona meistarklasēs. Kā viessoliste dziedātāja uzstājusies Francijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas opernamos. Viņa muzicējusi kopā ar Oslo Simfonisko orķestri, Tallinas Lamerorķestri, Igaunijas Nacionālās operas orķestri, LNSO, Sinfonietta Rīga, Liepājas Simfonisko orķestri un baroka orķestri Collegium Musicum Rīga. Piedalījusies mūzikas festivālos Valensijā, Diseldorfā, Oslo, Rīgā, Kijevā, Tartu, Tallinā un citur. Sadarbojusies ar diriģentiem Darelu Angu, Andresu Mustonenu, Risto Jostu, Janu Olu u.c.

Pianists Vestards Šimkus ir studējis Rīgā, Losandželosā, Madridē un Minhenē un viņa pedagogu vidū ir bijuši Sergejs Osokins, Teofils Biķis, Dmitrijs Baškirovs, Klaudio Martinezs-Mēners, Daniels Pollaks un Vadims Suhanovs, savukārt kompozīciju viņš apguvis pie Pētera Vaska. Būdams 1.vietas ieguvējs vairākos starptautiskos konkursos, tostarp – Marijas Kanalsas Starptautiskajā pianistu konkursā (Barselona, 2009), sāka gūt starptautisku atzinību, sadarbojoties ar BBC Filharmonijas orķestri, Birmingemas Simfonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri un uzstājoties Lucernas, Šlēzvigas-Holšteinas, Reingavas u.c. festivālos. Vestards Šimkus dažkārt mēdz spēlēt arīdzan pilnībā improvizētas mūzikas koncertus. Viņš ir arī komponists, kura darbus ir izdevis prestižais Vācijas apgāds SCHOTT. Pianists ir divu klavierkoncertu, solo klaviermūzikas un kamermūzikas, kā arī kino un teātra mūzikas autors. 2016.gadā viņa komponētā oriģinālmūzika Lailas Pakalniņas režisētajai spēlfilmai Ausma saņēma Lielo Kristapu. Šo balvu Vestards Šimkus atkārtoti ieguva arī 2018.gadā par oriģinālmūziku lietuviešu režisores Giedres Beinoriūtes spēlfilmai Elpa marmorā.

Ieeja koncertā – ar bezmaksas ielūgumiem. Tiem pieteikties var, rakstot uz e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja