Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VIDEO: Katrīna Gupalo iedziedājusi Raimonda Paula dziesmu Par pēdējo lapu

Jaunu skanējumu Raimonda Paula dziesmai Par pēdējo lapu radījusi dziedātāja Katrīna Gupalo, kuras izpildījumā īpaši izcelts Jāņa Petera teksta smeldzīgais un dramatiskais vēstījums.

"Šis rudens ir ļoti atšķirīgs no citiem – šajā gadā īpaši jūtam vecās pasaules aiziešanu un ar skumjām atvadāmies no tās, gaidot un ticot, ka pēc smagās ziemas tomēr nāks pavasaris un jauna dzīve. Tieši caur šo dziesmu vēlējos izteikt to, ko mēs visi piedzīvojam un jūtam ik dienu šajā briesmīgajā pandēmijas laikā,"  savās pārdomās dalās Katrīna Gupalo.

"Pēc skaistās vasaras, kurā nodziedāju daudz Imanta Kalniņa mūzikai veltītus koncertus, nolēmu, ka rudens nāks ar Raimonda Paula skaņām. Rudens Maestro kompozīcijās vienmēr skan ļoti īpaši – dziesmas Ances romance un Nenāciet klāt man rudenī jau sen ir manā repertuārā, nu pievienoju trešo – dziesmu Par pēdējo lapu."

Mūzikas video tapšanā radošā komanda paļāvās uz intuīciju: "Iesēdāmies mašīnās un braucām bez konkrēta plāna atrast vispiemērotāko vietu filmēšanai. Vēl daudzviet koku lapas bija zaļas, un nekas neliecināja par dziesmā iekodēto noskaņu. Tā, braucot, kur acis rāda, līkumu līkumiem caur Krimuldas novada mežiem un pļavām, pēkšņi nonācām vienu lauku māju pievārtē – tādā kā šīs dziesmas paradīzē. Ārkārtīgi skaistie un košie etiķkoki un bagātīgi vīnstīgām noaugušais laukakmeņu mūris aiz tiem radīja perfektu oāzi mūzikas video tapšanai. Iepazināmies ar māju sirsnīgo saimnieci Rasmu un ar viņas mīļu svētību šajā īpašajā vietā tapa mūzikas video. Paldies viņai par to!"

Dziesma Par pēdējo lapu ierakstīta latviešu un krievu valodā Wolk Recording Studios, tās producents ir Aleksandrs Volks, ierakstā piedalījies arī producents Oriole. Mūzikas video veidojis Kaspars Kambars. Tērpu radījis zīmols Public Makes Image, grima māksliniece – Anita Intaite.

Tuvākie Katrīnas Gupalo koncerti notiks 30. oktobrī kultūras pilī Ziemeļblāzma, 20. novembrī un 12. decembrī viesnīcā Grand Hotel Kempinski Riga, savukārt 28. novembrī un 26. decembrī Zeit koncertzālē Līgatnē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja