Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vidū dzīvība un saule – arī pāri rudenim. Raxtu Raxti dodas 10 gadu jubilejas koncertturnejā

Muzikālā apvienība Raxtu Raxti šogad svin desmit gadu jubileju. Tam par godu mūziķi dosies plašā koncertturnejā pa visu Latviju. Koncertos skanēs gan grupas Raxtu Raxti zināmākās kompozīcijas, kuras klausītāji iemīļojuši kopš grupas darbības pirmsākumiem, gan arī pavisam jauni skaņdarbi no apvienības jaunā albuma Vidū saule.

Pirmais grupas Raxtu Raxti jubilejas turnejas koncerts notiks 15. oktobrī Liepājas koncertzālē Lielais dzintars. Turneja turpināsies līdz 20. novembrim ar vēl deviņiem koncertiem dažādās pilsētās. Apvienībā Raxtu Raxti muzicē Kristīne Kārkle-Kalniņa (balss, vijoles, kokle), Marts Kristiāns Kalniņš (balss, harmonijs, klavieres, stabules, oboja), Edgars Kārklis (balss, akordeons, dūdas, stabules), Armands Treilihs (basģitāra), Artis Orubs (sitaminstrumenti), Ilze Grunte (ģitāras, arfa, mandolīna). Krāšņā Latvijas valsts svētku lielkoncertā 18. novembrī plkst. 19.00 Dailes teātrī viņi vēlēs saules mūžu Latvijai kopā ar draugiem – RTU vīru kori Gaudeamus, TDA Teiksma, RTU TDA Vektors un deju skolu Dzirnas.

"Man vienmēr paticis radīt un svinēt svētkus ar skanīgām dziesmām radu un draugu lokā. Arī Raxtu Raxtu jubilejas koncertus gaidu ar siltu sajūtu un saviļņojumu, jo zinu, ka tajos kopā ar mūsu mūzikas draugiem radīsim svētkus sev un latviešu mūzikai. Tie ir svētki arī man personīgi, jo, atskatoties uz padarīto un piedzīvoto, saprotu, ka šie desmit gadi mani kā cilvēku darījuši labāku un vēl laimīgāku," atzīst Marts Kristiāns Kalniņš.

Raxtu Raxti savu darbību aizsāka ar Imanta Kalniņa mūziku tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, bet turpināja, pa jaunam sadzirdot latviešu tautas mūziku un radot oriģinālkompozīcijas, tajās saglabājot latvisko kodu. Kristīne Kārkle-Kalniņa, kura ir arī vairāku jaunā albuma dziesmu mūzikas autore, atklāj, ka tās visas tapušas, iedvesmojoties no latviešu tradicionālās mūzikas, kas pierakstīta dažādos Latvijas novados un izloksnēs. Albumā skan gan precību un kāzu dziesmas, gan ziemas un vasaras saulgriežu dziesmas, un vidū – saule, simbols dzīvībai, auglībai un mūžībai.

Grupas Raxtu Raxti jubilejas koncerti notiks: Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors 22. oktobrī, Jelgavas kultūras namā 29. oktobrī, Krustpils kultūras namā 4. novembrī, Tukuma Kultūras centrā 5. novembrī, Ogres Kultūras centrā 9. novembrī, Ventspils teātra namā Jūras vārti 10. novembrī, Vidzemes koncertzālē Cēsis 12. novembrī, kultūras centrā Ulbrokas pērle 16. novembrī un Alūksnes Kultūras centrā 20. novembrī. Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja