Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Viss, ko daru, – tas ir tev. Braiena Adamsa jubilejas šovs

Sentimentālo superhitu autors un izpildītājs Braiens Adamss 25. martā Rīgā izpildīs pozitīvas rokenrola enerģijas pilnā albuma Reckless kompozīcijas, svinot tā 30 gadu jubileju

Nereti dziedātāji izdara neatgriezeniskas korekcijas savā karjerā ar kādu dziesmu, tā tas ir noticis arī ar kanādiešu dziedātāju Braienu Adamsu. Viņš pēc būtības ir melodiska roka dziedātājs, kurš uz skatuves savos enerģijas pilnajos rokenrola koncertos spēlē lielākoties basģitāru un droši vien gribētu, lai viņu asociē vismaz ar tādām dziesmām kā samērā ņiprajiem Summer of ‘69, Heat of the Night vai Run to You, bet… Robina Huda filmai rakstītais 1991. gada (Everything I Do) I Do It for You kā viens no visu laiku visvairāk pārdotajiem singliem pat resnās stīgas cērt nežēlīgi… Tas nokļuva topu pirmajās vietās tādās valstīs ar vērienīgu tirgu kā ASV, Francija, Austrālija un Vācija, savukārt Lielbritānijas topā noturējās līderos sešpadsmit nedēļu, pārspējot rekordu, kas kopš 1955. gada piederēja kantridziedātājam Otisam Djūijam Vitmenam ar dziesmu Rose Marie. Protams, (Everything I Do) I Do It for You togad ieguva arī Grammy kā labākā speciāli filmai vai televīzijai rakstītā dziesma.

Balādes un disko

Dažus gadus vēlāk iznāca ne mazāk sirdis plosoša balāde Please Forgive Me. Abas dziesmas videovietnē YouTube atrodas visu Braiena Adamsa gabalu augšgalā, un arī Latvijā filma par Robinu Hudu ar Kevinu Kostneru galvenajā lomā ieguva kulta statusu, jo tika rādīta vietējā televīzijā. 1993. gadā Braiens Adamss ierakstīja dziesmu All for Love kopā ar Rodu Stjuartu un Stingu citai vēsturiskai filmai – Trīs musketieri. Protams, šī triju superzvaigzņu iedziedātā kompozīcija arī kļuva par grāvēju. 1995. gads nāca ar hitu Have You Ever Really Loved a Woman?, ko jo romantiskāku padarīja tā izpildījums kopā ar pērn no šīs dzīves aizgājušo flamenko ģitāras virtuozu Pako de Lusiju.

Pati pirmā Adamsa dziesma Let Me Take You Dancing, kas 1978. gadā tika izdota kā singls, ir absolūts disko gabals. Tolaik Braienam bija tikai 18 gadu. Pirmo soloalbumu viņš izdeva 1980. gadā, un tas iezīmēja viņa ilggadējās sadarbības sākumu dziesmu rakstīšanas jomā ar Džimu Volensu, kurš bijis arī Aerosmith, Roda Stjuarta, Tinas Tērneres, Ozija Osborna, Kiss, Scorpions un citu mākslinieku dziesmu autors, tāpēc arī visu šo mākslinieku dziesmas nereti ir tik ļoti līdzīgas.

Ļaunās žurkas balss

Rīgā Braiens Adamss ieradīsies sava vairāku miljonu tirāžā pārdotā albuma Reckless 30. gadskārtai veltītajā turnejā. 1984. gadā tapušais albums Reckless kļuva par īstu pagrieziena punktu viņa karjerā – mūziķis ielauzās vēl neapgūtos tirgus reģionos un devās ļoti veiksmīgā pasaules turnejā. Albums ietver virkni hitu – Heaven, Run to You, Kids Wanna Rock, Somebody, Summer of ‘69, One Night Love Affair un It’s Only Love, kas ierakstīts kopā ar Tinu Tērneri. Saistībā ar šo gadadienu izdots arī īpašs četru disku komplekts Reckless Deluxe Anniversary Set, kurā ir šogad remāsterēts 1984. gada albuma materiāls, uzstāšanās no Londonas koncertzāles Hammersmith Odeon, DVD ar desmit oriģinālajām kompozīcijām un Blu-ray disks ar oriģinālajām un papildu kompozīcijām 5.1 skaņas formātā. Kā īpašs bonuss pievienotas agrāk nepublicētas fotogrāfijas ar pašu Braienu Adamsu un ieraksta procesu studijā, kā arī Braiena un dziesmu līdzautora Džima Volensa sarunu ieraksti.

Braiena Adamsa piesmakusī, taču diezgan augstā balss tikusi izmantota ne tikai paša dziesmās – jau būdams slavens, viņš ticis aicināts arī par fona vokālistu grupas Mötley Crüe un dziedātājas Belindas Kārlailas albumu ierakstā un 1990. gadā ieskaņojis ļaunās žurkas lomu kanādiešu animācijas seriālā The Real Story of the Three Little Kittens, kas tika rādīts arī ASV televīzijā.

Labs labu nemaitā

Vēl viena Braiena Adamsa aizraušanās ir fotografēšana. Viņa darbus publicē žurnāli Vogue, Esquire un Interview. Mūziķis bijis Guess Jeans, Converse, Montblanc, Fred Perry, Escada, Zeiss un Opel reklāmas kampaņu fotogrāfs. Par savām modes fotogrāfijām viņš divas reizes saņēmis Lead Awards balvu Vācijā. Braiens Adamss daudz fotografējis arī savus kolēģus – Lanu Del Reju, The Who, Stingu, Miku Džegeru, Arcade Fire, Tinu Tērneri, Robertu Plāntu, Take That, Billiju Aidolu, Mobiju, Eimiju Vainhausu, Leniju Kravicu, Moriseju, Die Antwoord un savu visu laiku iemīļotāko dziedātāju Reju Čārlzu.

Braiena Adamsa fotogrāfiju izstādes regulāri notiek kopš 1999. gada, arī pašlaik viena aplūkojama Kvebekas muzejā. Izdoti divi fotoalbumi ar Braiena Adamsa fotogrāfijām, un ienākumi ziedoti krūts vēža izpētes programmām – abas grāmatas veltītas tuvai mūziķa draudzenei Donai, kura mirusi no krūts vēža. Braiena Adamsa labdarības aktivitātes ietver arī cīņu par dzīvnieku labklājību – viņš kopš 29 gadu vecuma ir veģetārietis, kaut gaļu esot pārstājis ēst veselības, nevis humānu apsvērumu dēļ, bet labs labu nemaitā – tāpat kā apēsts neapēstu nenosoda.

Braiens Adamss
Arēnā Rīga 25.III plkst. 20
Biļetes Biļešu servisa tīklā EUR 35–59 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja