Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Yana Kay un Intars Rešetins. Verbālā kiča lietus

Yana Kay un Intars Rešetins izdod disku Kaut kas starp mums...

Gadu pēc uzvaras LNT šovā Zvaigžņu lietus dziedātāja Yana Kay un Dailes teātra aktieris Intars Rešetins izdevuši kopīgu albumu. Disks Kaut kas starp mums... nemaz nav tik slikts, kā varēja iedomāties. Intars uzsver, ka šis būs dueta vienīgais albums. "Gribējās radoši izšķirties," viņš skaidro. Pagaidām par šķiršanos vēl nekas neliecina: pagājušonedēļ notika albuma prezentācijas koncerts Rīgas klubā Godvil, šonedēļ tandēms dziedās klubā Essential (svētdien, 10.maijā, plkst.20; biļetes var laimēt šeit).

Ar žurnālistiem Yana un Intars sarunājās pirms uzstāšanās klubā Godvil. Uz jautājumu, vai dueta koncertu apmeklēs trio F.L.Y. dalībnieki Mārtiņš Freimanis un Lauris Reiniks, ar kuriem Yana 2003.gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Rīgā ieņēma 24.vietu, pārliecinoši atbildēja I.Rešetins: "Mārtiņš ir slims. Lauris nodarbojas ar jogu. Viņu nebūs. Tā ir greizsirdība." Aktieris šajā duetā ieņem dīvas pozu, bet Yana uzvedas mierīgāk, ar lielāku pašcieņu. I.Rešetins preses konferencē visādi demonstrēja savu pievilcību, īpaši akcentējot trenažieru zālē uzpumpētos muskuļus. Yana pat sauc viņu par štangistu.

Mēs esam elastīgi

TV šovos radītu projektu mūžs parasti nav ilgs un kvalitāte — visai apšaubāma. "Tautai mēs esam pieejami: draugiem.lv esam reģistrējušies ar saviem īstajiem vārdiem. Ja mums kaut ko raksta, cenšamies atbildēt. To, ka mūsu duets ir vajadzīgs, esam sapratuši koncertos," uzsver I.Rešetins. "Es biju nobijies no sievietes!" viņš saka par Yanu, ar kuru iepazinās tieši šovā Zvaigžņu lietus. Tagad viņiem ir idilliska savstarpējā saprašanās: "Mēs runājam vienā valodā un sapņojam vienus sapņus. Tajā visā nav nekā dzeltena!"

Savu muzikālo daiļradi mākslinieki dēvē par eksperimentālu. Eksperiments slēpjas tajā, ka albumam duets sacerējis oriģinālkompozīcijas, nevis piedāvājis populāro dziesmu kaverversijas: mūziku rakstījusi Yana Kay, bet vārdus — galvenokārt Intars Rešetins. Viņu gatavība un drosme pašizpausties ir apsveicama. "Nav jau tā, ka šī mūzika ir domāta konkrēti bērniem, jauniešiem vai gejiem," uzskata I.Rešetins. "Mēs esam elastīgi — strādājam dažādām iedzīvotāju grupām. Uzstājamies korporatīvajos pasākumos, nakts klubos un ģimenes koncertos. Mūsu mērķauditorija ir plaša."

Yana Kay kādreiz kultivēja progresīvās dziedātājas tēlu — 90.gadu nogalē intervijās viņa pat pieminēja britu elektroniskās deju mūzikas stilu 2-step garage, uzskatot sevi par tā vietējo adepti. Yana ir simpātiska un aktīva sieviete, kura, šķiet, tā arī nav spējusi atrast izmantojumu savam talantam un ļāvusies TV šova Zvaigžņu lietus priekiem. Viņas balss jaunajā albumā skan pārliecinoši, savukārt I.Rešetina dziedājums bieži ir plakans, bezpersonisks — it kā viņš dziedātu karaoki. I.Rešetins albuma prezentācijā atgādināja, ka ir beidzis Dailes teātra 8.studiju — tas bija muzikāls kurss: "Mums Garanča (Anita Garanča — vokālā pedagoģe — J.J.) mācīja dziedāt. Mans elks dziedāšanā ir Fomins vecākais."

Kā eņģelis vējā


Izjūtot slavas pieplūdumu galvā, I.Rešetins par sevi saka: "Esmu normāls čalis ar diezgan augstu paškritikas līmeni. Man ir sava daļa ambīciju kā jebkuram cilvēkam — jaunam, smukam." Taču visprecīzāk viņu raksturo dziesmu vārdi, kas sacerēti albumam Kaut kas starp mums... Par klasiku jau kļuvusi rinda "Tu nāc kā eņģelis vējā,/ un smaids ir tavā sejā" (hits Pieskāriens) — var tikai iztēloties, kā izskatās eņģelis vējā, un nav skaidrs, kāpēc eņģelim būtu kaut kur jādodas vējainos laika apstākļos, bet, iespējams, izsaukums tiešām ir neatliekams.

Verbālais kičs valda arī pārējās dziesmās: "Viņa daļa no manis/kā tetovējums, ko nekad neizdzēst./Viņa daļa no manis, no manis to neizplēst!/Tev migla ir acīs, tā aptumšo prātu,/viņa tev bīstama!" (Viņa daļa no manis). Fatālisma un izmisuma pazīmes manāmas I.Rešetina solodziesmā Bez steigas: "Lai tēja atdziest bez steigas,/jo steigties vairs nav kur./ Vai tiešām tādas ir beigas?/Nekas mani šeit nenotur." Savukārt Yanas un Intara dziesmā Negaidi izskan militārisma notis: "Jā, es tagad atzīstos, ka zaudēju karā,/bet kapitulēt stūrī, zini, nav manā dabā." Vārdi šajā albumā ir interesantāki par mūziku, taču par gaumi nestrīdas, jo īpaši tādā nišā kā TV šova inspirēts produkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja