Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zem zvaigžņotām debesīm vēju pilsētā

Festivāls Summer Sound attīstās kvantitatīvi un kvalitatīvi

Festivāls Summer Sound, kas jau kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem vasaras mūzikas notikumiem Baltijā, šogad norisināsies jau astoto reizi, tāpēc gribas zināt, kādus āķus publikai met organizatori šoreiz. "Pamatlietas paliek – pats festivāls notiek nedēļas nogalē, t. i., 3. un 4. augustā Liepājas pludmalē un parka teritorijā. Kopā būs piecas mūzikas skatuves, uz četrām no tām – dzīvā mūzika," uzskaita Summer Sound organizators un direktors Uldis Pabērzis.

"Bet šogad ir nākušas daudzas labas lietas klāt!" Vispirms jau festivāls "iziet ārpus rāmjiem" – tiek nojauktas festivāla teritorijas un festivāla laika robežas. Trīs dienās būs tā ieskaņas koncerti uz dažādām pilsētas skatuvēm – otrdien, trešdien un ceturtdien Liepājas tirgū, Pētertirgū, pie Liepājas Universitātes Juliannas pagalmā ik dienu notiks trīs koncerti.

Katru gadu festivāls piedāvā vairāk nekā 50 mākslinieku uzstāšanos, kā arī veido daudzveidīgu izklaižu un aktivitāšu programmu. Ar vienu no lielākajiem šīs vasaras koncertiem Summer Sound uzstāsies reperis Gacho. Festivāla apmeklētājus priecēs arī Lietuvā un Latvijā lielu popularitāti iemantojušais mūziķis Daddy Was A Milkman, grupas Laika Suns un Polifauna, baltkrievu grupa Super Besse, kā arī Liepājas Pop/Rok skola.

Grupu un izpildītāju saraksts ir garš. Bet U. Pabērzis uzsver festivāla saturisko daudzveidību. "Jau pērn festivālā piedalījās grafiti mākslinieki, kas uz vietas radīja darbus. Šogad būs arī dejas festivāls un improvizācijas teātris, atrakcijas un dažādas mākslas izpausmes," viņš stāsta. Īpašā kino teltī varēs skatīties gan senākas filmas, kino klasiku, gan arī ko jaunāku.

Summer Sound priekšrocība ir tā, ka tas notiek pilsētā. "Daudziem svarīgs ir komforts un ērtības. Par to ir padomāts, jo festivāla apmeklētāji var dzīvot ne tikai telšu pilsētiņā, bet arī pilsētas viesnīcās, pie draugiem un radiem. Bet jaunums – būs telšu viesnīca. Tas nozīmē, ka pavisam blakus festivāla norises vietai jau ir sabūvētas sešvietīgas teltis. DPD kurjerdienests par velti uz festivālu aizvedīs apmeklētāju mantas. Būs arī speciālais vilciena reiss – piektdien pa dienu uz Liepāju un svētdien atpakaļ," teic U. Pabērzis.

Ko viņš pats negribēs palaist garām? "Galvenie – amerikāņu leģendārā rokgrupa Goo Goo Dolls. Gribu dzirdēt, kā skan, jo pēdējais albums ir daudz mūsdienīgāks. Viens no zināmākajiem hitiem Iris šogad atzīmēs 20 gadu jubileju kopš nonākšanas pie klausītājiem. Šis būs grupas pirmais koncerts Baltijā," informē U. Pabērzis. Festivālā būs dzirdami un redzami arī Coasts, Alle Farben, Musiqq, Dzelzs Vilks, Rīgas Modes, Igo, Aija Andrejeva, Pienvedēja piedzīvojumi, Laura Rizoto, Justs, Riga Reggae, Sudden Lights, Fakts, Edavārdi, Ozols ar grupu Tehnikums un citi mūziķi. Pilna programma – www.summersound.lv.

Top komentāri

Negativus
N
Kas tur attīstās ? Nu jau Laba Daba ir labākais Latvijas festivāls. Summer Sound 2. gadā bija lielisks, bet tad positivus to nopirka un pārpisa visu pa savam... Tāds tusiņš pamuļķiem...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja