Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase. 12.II - 19.II

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas

Greja piecdesmit nokrāsas
Režisore Sema Teilore-Džonsone. Lomās Dakota Džonsone, Džeimijs Dornans, Dženifere Īla, Makss Martīns, Lūks Graimss, Eloīsa Mamforda

Valentīndienas "maigais blieziens" – filma, kuru recenzējot kritiķi vingrināsies asprātībā un dzēlībās, bet skatītāji ar (vai bez) Valentīndienas uzbudinājumu uz kinoteātriem plūdīs pacilātā vienotībā. Kāpēc lai erotiska lubene, globāla bestsellera ekranizācija, kas svētā nopietnībā piedāvā pikantu stāstiņu par necilas žurnālistes un seksīga miljardiera kaislību no pirmā acu uzmetiena, neiedvesmotu?

Māmiņa ****
Režisors Ksavjē Dolans. Lomās Anna Dorvala, Antuāns Olivjē Pilons, Suzanna Klemāna

Kanādas režijas brīnumbērna Ksavjē Dolana darbs ir ekstravagants un tajā pašā laikā absolūti patiess un pārliecinošs. Dēla un mātes sarežģītās, emocionāli eksplozīvās attiecības ir šā pasaulē jau atzītā autora, Kannu festivāla laureāta Ksavjē Dolana iecienīta tēma. Māmiņā viņš eleganti un pārsteidzoši spēlējas ar ekrāna formātu un filmē uzticamās aktrises no saviem iepriekšējiem darbiem. Īpaša ir viena no viņām – Anna Dorvala mātes lomā. Šī ir jau piektā 25 gadus vecā Dolana filma.

Amerikāņu snaiperis ****
Režisors Klints Īstvuds. Lomās Bredlijs Kūpers, Sjena Millere, Džeiks Makdormens, Lūks Graimss, Kīrs O’Donels u. c.

Viena no gada izcilākajām un dramatiskākajām Holivudas filmām, ko uzņēmis Klints Īstvuds. Viņa režijas talants ir sasniedzis vērienu un briedumu. Filma, kuras pamatā ir amerikāņu snaipera, Irākas kara veterāna atmiņas, ir jēdzieniski daudzslāņains skatījums gan uz konkrēta cilvēka likteni, gan laikmeta dramatisko kontekstu. Visu cieņu Bredlijam Kūperam, kura darbs galvenajā lomā ir Oskara cienīgs. Kopumā filma ir nominēta sešiem Oskariem.

Jaunā draudzene ****
Režisors Fransuā Ozons. Lomās Romēns Dirī, Anaisa Demustjē u. c.

Kinoteātris Splendid Palace izrāda vienu no gada provokatīvākajām franču filmām Jaunā draudzene, ko ar sev raksturīgo eleganci, ironiju un rotaļīgu nešpetnību ir veidojis Fransuā Ozons. Viņa absolūtā brīvība, stila izjūta, kino mīlestība un prasme radīt savu varoņu pilnīgu psiholoģisko ticamību ir šīs "spēles ar pārģērbšanos" pamatu pamats. Tikai Ozons var likt vienam no franču kino sekssimboliem Romēnam Dirī spēlēt transvestītu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja